Skocz do zawartości
  • 0

Mala skrzyneczka ?.

amsel44

Pytanie

Napisano

Jak widac malenstwo jest metalowe ,widoczne sa resztki farby. ciekawi mne jej przeznaczenie . (maly akumulator ?,sugeruje sie 2 otworkami na powiedzmy kabelki.)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Moze to byc osłona wyłacznika w starych zakładach spotykałem sie z podobnymi lub osłona na jakis zegar- licznik ,wskaznik na pewno cos z elektryki mozesz dac wyrazniejsze foto? pozdro
Napisano
Maxikasek , fajne te twoje skrzyneczki. ja ostatnio dostalem pierwsza z napisami (apteczka)jest na stronie odkrycia, jak pisze jest 1 wiec radocha wieksza.
kopijnik2 te twoje to z armaty ,tak okazjonalnie moze wieszco tam chowano ? (optyke?).pochwale sie jeszcze ze jutro dostane ogromna kaste" sanitarna ponad metr dl.i w orginalnym malowaniu.( jedna juz mam )ciekawym jej stanu gosc ma to na strychu powinno byc pieknie.
pozdrawiam amsel44.
Napisano
własnie to mocowanie nie daje mi spokoju, własnie jestem w pracy i zawołałem na konsultacje elektryka :) powiedział ze ( to tylko teoria oczywiscie)to moze słyc do mocowania klku elemetów w szereg mi w kazdym razie na obecna chwile wyczerpały sie pomysły :) pozdro
Napisano
Zapięcie przypomina mie rodzaj zapięcia w niemieckiej puszce na maskę przeciwgazową.
Nie wiem co mogło być zawartością, ale sądzę, że było przytroczone np. do motocykla...
A co tam mogło być? Akumulatorek? Może tak, a może jeszcze coś innego...
Napisano
Kurcze pedro masz super prace , komp do zzzzabawy .mocno zazdroszcze. ale wracajac do pudelka to pewne pomysly mamy podobne .jescze jedna kwestia ,datowanie !. trafilem to w starej szopie gdzie w czasie 2 wojenki byl niemiecki warsztat polowy.masa silnikow , kol i skrzyn biegow oraz osprzetu do aut z lat 40 .myslalem wiec ze to niemcownia . ty piszesz o jakby znanym modelu" pudelka to zas automatycznie wyklucza lata 40-te. heh zasmuciles mnie .
pozdro .
Napisano
Kpoijnik2,skrzynka ma 8cm bok .getton kiedys jezdzilem nsu350 osl i sam ja wozilem na motorku wydawala mi sie taka smieszna. moze masz racje.
Napisano
nie sugeruj sie moja teoria to że jest to mi znane nie znaczy ze nie jest poniemieckie ,przeciez po wojnie wiekszość zakładów jechała na niemieckich patentach nie było kasy na rozwój technologii tylko na odbudowe zniszczen
jak sie przypatrzysz uważnie to znajdziesz kupe rzeczy z lat 50 -60 robionych wg wzorów niemieckich z lat 40 szczególnie w zakładach na ziemiach odzyskanych gdzie były(o ile rosjanie nie wywiezli maszyny i oprzyrzadowanie)a co lepiej fachowcy autochtoni pozdro:)
Napisano
Tosh , napisz cos o swoim pomysle na skrzynke , razem cos moze wymyslimy. generalnie zakladam wiec jednak ze to iemcownia" jesli chodzi natomiast o konkretna propozycje zastosowania to kicha" .szkoda.
pozdro .amsel44
Napisano

Nie ma problemu. Oto mój egzemplaż, sadząc po malowaniu używany w jakimś pojezdzie.Jeśli chodzi o linki to musze troszke poszperać. W każdym razie mój pojemnik jest sygnowany na dekielku Hensoldt Weltzar" firma ta słynęła i nadal słynie z produkcji szeroko pojętej optyki.Z reszta zapiecie czysto niemieckie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie