Trugor Napisano 13 Marzec 2006 Autor Napisano 13 Marzec 2006 Witam mam problemik z XLT mianowicie podczas strojenia do grunu odzywa sie dziwny nie naturalny dla strojenia dzwiek i wyskakuje napis Unable to balnce installing preset levels..." po czym znika. Dodam iż nie jest to wpływ jakiegoś metalu w miejscu strojenia przestawialem w rozne miejsca w terenie i dalej to samo. Ma ktos pomysl co moze byc przyczyna takiego stanu rzeczy ????
proscan Napisano 13 Marzec 2006 Napisano 13 Marzec 2006 Ten napis oznacza, że XLT nie widzi gleby, albo że gleba ma zbyt silne własności (magnetyczne, przewodność) i elektronika nie daje rady tego zregulować.Mogą być inne powody (uszkodzenie, strojenie nad metalem).Naprawdę byłeś w terenie i próbowałeś stroić ???proscan
Trugor Napisano 13 Marzec 2006 Autor Napisano 13 Marzec 2006 Jasne ze bylem Mam pytanie a ewentualne uszkodzenie np poprzez strojenie nad jakims metalem jest to uszkodzenie mechaniczne czy zapisuje o jakis blad w elektronice i da sie to zresetowac czy cos takiego. Jest mozliwe ze jak przegladalem funkcje w domu postawilem go gdzies na podlodze i wykonalem strojenia a wiadomo ze w podlodze moze byc wszysko. Takie cos moze spowodowac uszkodzenie ??
proscan Napisano 13 Marzec 2006 Napisano 13 Marzec 2006 Widzę że się nie zrozumieliśmy.Być może wynika to z tego, że nie lubisz używać przecinków (kropek też nie)Oddzieliłem przecinkiem (taki znak stosowany przy wyliczaniu ) możliwe powody pojawienie się tego komunikatu. Nie ma możlwiości zepsucia wykrywacza strojąc go nad metalem.pzdr.proscan
proscan Napisano 13 Marzec 2006 Napisano 13 Marzec 2006 Ja się okazje na innym forum, wykrywacz nie był jednak strojony do gruntu, chyba że śnieg jest gruntem (o czym nie wiedziałem). Pytając o teren, nie chodziło mi o świeże powietrze tylko o glebę.:-)proscan
Trugor Napisano 13 Marzec 2006 Autor Napisano 13 Marzec 2006 Był strojony do gruntu z tym ze na śniegu skąd mogłem wiedzieć że tak zareaguje. Piszesz że śnieg nie jest gruntem i zgoda a czy warstwa liści jest gruntem?? Też nie więc nie rozumiem czemu się naśmiewasz skoro napewno stroisz swoj na liściach lub igliwiu.
VanWorden Napisano 14 Marzec 2006 Napisano 14 Marzec 2006 http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?t=23176PozdrawiamVW
Jacek P Napisano 14 Marzec 2006 Napisano 14 Marzec 2006 No proszę, jaka łatwa i logiczna odpowiedź. Dobrze na przyszłośc wiedzieć, by nie testować sprzętu na zaspach :-)POzdrawiam!
Trugor Napisano 14 Marzec 2006 Autor Napisano 14 Marzec 2006 Już wszystko gra była to po prostu wina dużej warstwy śniegu nie widział ziemi podpowiedział mi to jeden z kolegów na innym forum i faktycznie sprawdziłem w domu na kwiatku i bez zarzutu :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.