Gość Napisano 14 Lipiec 2003 Napisano 14 Lipiec 2003 Dzeięki za odpowiedź Klod. Będę dzisiaj wieczorrem na GG albo mi zadzwoń do mnie i daj do siebie jakieś namiary na telefon to się umówimy szczegółowo.
Gość Napisano 15 Lipiec 2003 Napisano 15 Lipiec 2003 tyle postow i prawie nic z tego nie ma, a inicjator zabawy przepadl (Mathew), chodza sluchy ze juz ktos kopie w Jugowicach, ale nie o tym chcialem pisac... mianowicie mam obawy co do istnienia pozwolenia na prowadzenie prac, dlatego sie pytam czy to jest pozwolenie ustne wydane przez niewiadomo kogo, czy tez oficjalne, potwierdzone na pismie? moze sie czepiam, ale po niektorych akcjach mam juz dosyc urzerania sie z przedstawicielami wladzy... zabawa, zabawa ale trzeba sie odpowiednio przygotowac, zebrac sprzet i nastawic na to, ze mozemy tam siedziec 2 dni albo tydzien...
akagi Napisano 15 Lipiec 2003 Napisano 15 Lipiec 2003 ja tak sobie czytam to od dawna i tylko przypomne kolegom, że Mathew vel Rysio , zdemaskowany przez Bociana jako jedna osoba, opowiadał juz o Riese bez strumień, autostradzie w poprzek wlk Sowy, etc......Jak ja kocham mitomanów............
kruku Napisano 15 Lipiec 2003 Napisano 15 Lipiec 2003 PREZESSO: widze ze jednak Moszna zainteresowala Cie bardzo :). Mam oczywiscie nadzieje, ze miejsce prac o ktorych piszesz powyzej bedzie inne niz to o ktorym rozmawialismy. Dla ogolu - w sierpniu w dlugi weekend odbeda sie prace prowadzone w GS. Osoby ktore byly wczesniej wiedza gdzie, a osoby ktore nie byly niech poszukaja inforamcji. Oczywiscie jak zwykle czekam na zgloszenia chetnych do prac. krukuGG 566056
Gość Napisano 16 Lipiec 2003 Napisano 16 Lipiec 2003 Cześć wszystkim. A więc kolejna prowokacja.Co do Moszny to jest conajmniej 10 miejsc, które trzeba gruntownie przebadać, aby wyeliminować jakiekolwiek wątpliwości. Temat zaczęty jeszcze za czasów P.Kruszyńskiego, później kontynuowany przeze mnie w lalatch 1992, 1998 nie został tak naprawdę dokończony. Co prawda kilka rzeczy się wyjasniło, ale nie wszytkie. Nie wiem jak zrobimy KRUKU, czy ty bedziesz zbierał zgłoszenia czy częściowo ja. Chcę zapewnić wszystkich, że temat jest aktualany. Musimy się dokładnie umówić na GG i ogłosimy aktualne terminy i takie tam sprawy organizacyjne już niebawem. Pozdrowienia
Gość Napisano 16 Lipiec 2003 Napisano 16 Lipiec 2003 Zawsze, jak jest jakieś ciekawe miejsce, to musi być i interesowny psychol - działacz - animator, co wpuszcza nieświadomych ludzi w maliny opowiadając bajki i obiecując złote góry. Lepiej takich unikać. Cecha rozpoznawcza - żółte papiery.Pozdrawiam
adam242 Napisano 17 Lipiec 2003 Napisano 17 Lipiec 2003 Można się było domyśleć , że to ściema. Od 7-miu lat nikt nie uzyskał oficjalnego pozwolenia na prowadzenie prac w tamtym miejscu. Zresztą taką informację bardzo łatwo można sprawdzić , co też uczyniłem. Gdyby ktokolwiek takie pozwolenie już dostał to wątpię , żeby ogłaszał to publicznie - sam wziął by się za robotę po cichu i bez rozgłosu !Koleś przeczytał kila książek o Riese i dostał świra - taka jest żałosna prawda. Ja niestety również w pewnym względzie dałem się na to nabrać. Zaproponowałem mu bardzo korzystne warunki współpracy - tylko ktoś bez rozumu by z nich nie skorzystał. I wtedy dopiero pokapowałem , że Mathew to kolejny ściemniacz jakich tu na forum spotyka się wielu. Na szczęście przychodzą i odchodzą ( albo zmieniają ksywki ).MIEJCIE OCZY OTWARTE !
kudi Napisano 20 Lipiec 2003 Napisano 20 Lipiec 2003 Wlasnie wrocilem z Sowich. Nikt w tej chwili nie kopie zadnych dziur. Nawet dzierzawca Wlodarza czesciowo zawiesil prace.W Jugowicach nic sie nie dzieje. A z tego co slyszalem po ostatniej akcji w tym kompleksie prowadzonej przez kolege A. nie sadze ze szybko uda sie komus dostac pozwolenie na kopanie w tej miejscowosci.pozdrrobert_kudelski
Gryf Napisano 20 Lipiec 2003 Napisano 20 Lipiec 2003 aczynamy zaraz po zakończeniu obecnie prowadzonych prac."-Mathew o jakich pracach mowisz? To bylo moje pytanie.Do Gryfa : ... nie mogę zdradzać szczegółów. Znajdziesz, zobaczysz-Mathew to byla Twoja opowiedz.A teraz znow moje pytanie:Wczoraj wrocilem z GS i jakos nie slyszalem zeby ktokolwiek kopal na jugowicach.Ogolnie tak jak to napisal kudi wogle nikt nie kopie w sowich.Wiec Mathew badz slawny Rysio(ktory twierdzi ze nie bylo strumyka)o jakich pracach mowisz????Cos Mathew widze sciemniasz" z tym kopaniem,po co ludzi robic w balona?Prezesso kiedy chcesz kopac w sowich?jeszcze w te wakacje?Bo jesli tak to moze bym wpadl.Pzdr Gryf
czarny Napisano 21 Lipiec 2003 Napisano 21 Lipiec 2003 Pozdrowienia dla Kudiego i ekipy Jacka Kowalskiego od chłopaków z Wrocławia. Niedługo ciekawostka z pewnego kompleksu.
czarny Napisano 23 Lipiec 2003 Napisano 23 Lipiec 2003 Nawiasem mówiąc, czy ktoś kiedykolwiek próbował znależć jakiekolwiek ślady sztolni pod drugiej stronie góry, w Walimiu? Aniszewski w swojej książce pisze i rysuje o rzekomym przejściu sztolni na drugą stronę. Ciekawi mnie, czy ktoś to widział. pzdr
Gość Napisano 23 Lipiec 2003 Napisano 23 Lipiec 2003 Do czarnego:dzieki za pozdrowka:)Kiedy ta ciekawostka?
akagi Napisano 28 Lipiec 2003 Napisano 28 Lipiec 2003 :)))))))))))))))))))))))czyżby członek fanklubu Mathew vel Rysio?
junior33 Napisano 14 Lipiec 2004 Napisano 14 Lipiec 2004 Czy ktoś może opublikować bądż przesłać zdjęcia z Jugowic?
junior33 Napisano 30 Sierpień 2005 Napisano 30 Sierpień 2005 Czy ktoś ma opis sztolni nr 4 oraz zdjęcia?Aniszewski w swojej ksiązce napomknął że Całe szczęście ,że wcześniej zdążyliśmy rzucic okiem do środka tunelu".Szczegółów brak.
Aust Napisano 12 Kwiecień 2008 Napisano 12 Kwiecień 2008 Nasza grupa właśnie zakończyła prace badawcze w tym rejonie Riese, wszystko na temat sztolni nr 4 i nie tylko:http://www.podziemia.eu/kompleks_jawornik.htm Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.