kemot Napisano 10 Marzec 2006 Autor Napisano 10 Marzec 2006 witamdzisiaj pytam sie was co to za moneta?za wszelkie info dziekujekemot
ponury Napisano 12 Marzec 2006 Napisano 12 Marzec 2006 Witam ta monetka to półtorak Hohenzollernów lenników Rzeczypospolitej w Prusach Książęcych. Mennica w Królewcu jak sądze Jerzy Wilhelm 1621-1640.Na tarczy herbowej w centrum jest snopek herb Wazów dalej lwy Hohenzollernów i Polskie orły.Do pełnej identyfikacji potrzebne są zawsze Awers i Rewers monety . Pozdrawiam
getton Napisano 13 Marzec 2006 Napisano 13 Marzec 2006 15 zeta to uczciwa cena, ale może byc ciut więcej...Podczyść ją w occie...
Piorek Napisano 13 Marzec 2006 Napisano 13 Marzec 2006 Podczyść ją w occie..."Bedzie warta zlotowke :/
getton Napisano 14 Marzec 2006 Napisano 14 Marzec 2006 Nie masz pojęcia, to się nie odzywaj. Nic się monecie nie stanie, a wróci do pierwotnego blasku- przetestowane wielokrotnie!
sopel69 Napisano 14 Marzec 2006 Napisano 14 Marzec 2006 Wyczyszczenie jej by się świeciła jak psu jaja spowoduje spadek wartości numizmatycznej i tu Piotrek ma rację, to odrze ją z aury starości",ale każdy kolekcjonuje monety jak chce to rzecz gustu. Pozdrowienia
Piorek Napisano 14 Marzec 2006 Napisano 14 Marzec 2006 Getton specu, upusc cisnienia bo Ci zawory puszcza :/Jak wielokrotnie testowales usowanie patyny to powiedz czy robiles wycene monet przed i po swoich specjalistycznych zabiegach?
getton Napisano 15 Marzec 2006 Napisano 15 Marzec 2006 Ocet i mycie wodą z mydłem. Żadnych metod inwazyjnych- wot i wsio.Jeśli macie satysfakcje trzymania w klaserze brudasów to gratuluję. Wielu kupuje oczami.Są oczywiście inne metody czyszczenia, ale to inny wątek...ale cóż każdy może czyścić jak mu się podoba, albo nie czyścić wcale.Pozdrawiam.
kemot Napisano 15 Marzec 2006 Autor Napisano 15 Marzec 2006 dzieki za odpowiedzi ale nie moglem ostatnio wejsc na neta bo nie bylo mnie w domu.dzieki. ale czy mogl by mi ktos podac jakieś inne sposoby czyszczenia
hangedman Napisano 15 Marzec 2006 Napisano 15 Marzec 2006 Witam! Możesz czyścić na kilka innych sposobów. czasem przydaje się szczotka druciana i palnik. Ale uważaj nie przesadź ze szcztką;) i zakonserwuj monete po oczyszczeniu.
sopel69 Napisano 16 Marzec 2006 Napisano 16 Marzec 2006 Jezu zlituj się, proszę tylko nie szczotki druciane i palniki!! sreberko szczotką drucianą?(to jak wymasować dziewczynę grabiami)przecież to nie karabin;)-są specjalne szczoteczki do czysczenia srebra i do zębów włosiane,co do palnika- jest opisywana w literaturze metoda sucha do czyszczenia monet miedzianych, ale generalnie można więcej zniszczyć niż zyskać.Lepiej zostawić monetę nieczyszczoną niż ją bezpowrotnie zniszczyć. Pozatym ta moneta jest piekna i nie potrzebuje czysczenia.
hangedman Napisano 16 Marzec 2006 Napisano 16 Marzec 2006 Sopel69. Wiesz że żartowałem;))) Jeśli moneta jest czytelna najlepiej nie czyścić jej wcale.Pozdrawiam
sopel69 Napisano 20 Marzec 2006 Napisano 20 Marzec 2006 Wiem hangedman :) ale lepiej dmuchac na zimne , jeszcze ktoś mało obyty z czyszczeniem zastosował by druciaka brr...pozdrawiam
Wercyngetoryks Napisano 21 Marzec 2006 Napisano 21 Marzec 2006 A stary dobry amoniak? już wyszedł z użytku?
SAULIUKAS26 Napisano 21 Marzec 2006 Napisano 21 Marzec 2006 Здрасти .Кто поможит? Я из Литвы.Ни как не нахожу фирму МИРАКЛ. Продают детекторы.На их сайте плохой emeil adress.Напишите если знаете emeil adress или телефон.спосибо dragunas@splius.lt
grba Napisano 21 Marzec 2006 Napisano 21 Marzec 2006 przetłumaczę:Witam. Czy może ktoś mi pomóc? Jestem z Litwy i nie mogę znaleźć firmy MIRAKL (MIRACLE ?), która sprzedaje detektory. Na ich stronicy znajduje się błędny adres e-mailowy. Napiszcie proszę, jeżeli znacie ich e-mail lub telefon.dragunas@splius.lt
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.