Domino(*) Napisano 3 Lipiec 2003 Autor Napisano 3 Lipiec 2003 Witam!:)Wykopałem swojego pierwszego Panzerfausta 60 znaczy się rurke^^.Chciałem się zapytać czy jest możliwe ruszenie tego mechanizmu odpalania bez jego eksterminacji:).Mechanizm jak i sama rura jest w bardzo dobrym stanie.Bez wżerów itd.Aha mam jeszcze pytanko do czego służył taki motylek", żeby coś odkręcić ale co?Może służył do odbezpieczenia broni??Nie wiem nie jestem w tym miszczem:)Licze na was:))Ten motylek" jest przed tym mechanizmem całym. Pzdr PS:Nie wiem zabardzo gdzie to umieśćić ten post to walne na główny.Bocian nie obraż się:))))
bjar_1 Napisano 3 Lipiec 2003 Napisano 3 Lipiec 2003 Hmmm... chodzi Ci o tą część ,która na drugiej fotce znajduje sie pod mechanizmem spustowym???Powiem Ci tak: mam piękną rurkę od Panzerfausta 100 w farbie z resztkami kalkomanii oryginalnej ale nie potrafię powiedzieć do czego służyła ta laszka" z czymś...Wiem że w mojej rurce to sie swobodnie wyjmuje.A w środku rurki są resztki jakiejś tektury-chyba pozostalości po ładunku miotającym.
Glassmine Napisano 3 Lipiec 2003 Napisano 3 Lipiec 2003 Czesc !To o co pytasz to bezpiecznik. W twojej rurze jest skrzywiony do gory. Odpezpieczenie polegalo na przesunieciu za wystajace bolce calego bezpiecznika do przodu, innaczej blokowal on lyzke i uniemozliwial oddanie strzalu.
Domino(*) Napisano 3 Lipiec 2003 Autor Napisano 3 Lipiec 2003 Dziękuje Wam za pomoc!!A może wiecie lub wie ktoś czy da się ruszyć ten mechanizm? Pzdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.