Painter Napisano 8 Marzec 2006 Autor Napisano 8 Marzec 2006 Witam!! i pozdrawiam wszystkie kobietki czytające forum (przy okazji):)Czytałem że w Holandi nie można kopać na terenach IWWa jak jest z WWII są jakieś tereny gdzie można kopać ?przeglądając mapy ogólne działań na terenach zachodnich od niemiec nie widziałem żeby tam sie cokolwiek działo poza chyba pokojowym przemarszem wojsk? ktoś wie coś na ten temat może ktoś kopał? pozdrawiam ps w razie dysleksji i analfabetyzmu iinnych... jestem po 6 mocnym lesiu więc wybaczcie ale za 3 dni jade::)
kutno Napisano 9 Marzec 2006 Napisano 9 Marzec 2006 Mój ojciec ma firmę remontową w Holandii ... nie raz widziałem jakie cuda znajdowali na strychach itp. miejscach ... ale żeby tam coś ktos wykopał .... nie słyszałem ;/
kindzal Napisano 9 Marzec 2006 Napisano 9 Marzec 2006 W Holandii niebylo zbytnio wielu walk (no chyba ze pod Arnhem ;),a co sie tyczy poszukiwan to juz ci mowie.W Holandii jest masa poszukiwaczy.Prawo maja zajeee...ste,bo jesli ktos cos znajdzie ,to moze spokojnie ta rzecz sprzedac ,z tym ze jesli obiekt ten ma wielka wartosc historyczna to Panstwo ma prawo pierwokupu (oczywiscie po cenach rynkowych)I jeszcze jedno, polowa sumy nalezy sie znalazdzy,a polowawlascicielowi gruntu .Szukac mozna wszedzie za zgoda wlasciciela gruntu, oprucz Parkow Narodowych i wszelkich lasow.Pozdro.
maxikasek Napisano 9 Marzec 2006 Napisano 9 Marzec 2006 Właściciel muzeum w Arnhem mówił trochę inaczej. NA kopanie trzeba mieć pozwolenie. Ale jak cię nikt nie złapie to hulaj dusza. UWaga na tubylców, donoszą policji gorzej niż Niemcy.
kindzal Napisano 9 Marzec 2006 Napisano 9 Marzec 2006 Muzeum w Arnhem ? A jakie to muzeum w Arnhem zajmuje sie wykopaliskami lub II Wojna ?Predzej muzeum w Oosterbeek.Widocznie cos mu sie pokielbasilo :)W Holandii jest wielu indywidualnych poszukiwaczy,jak i szereg klubow i jak dotad nieslyszalem ,zeby ktos posiadal jakies pozwolenie na wykopki .
kindzal Napisano 9 Marzec 2006 Napisano 9 Marzec 2006 A co donosicielstwa tubylcow,to masz calkowita racje ;)Sprowalbys pojsc do lasu na grzyby,jak tylko ktos by cie spotkal to za kilka minut masz Straz i Policje na karku .
maxikasek Napisano 9 Marzec 2006 Napisano 9 Marzec 2006 dokładnie nie wiem gdzie jest to muzeum. Koleś wpdał przejazdem, zapytał się własciciela czy można u nich ryć. On powiedział że nie, ale jak nie będzie się afiszował ze sprzętem to moze mu się udać.
Painter Napisano 10 Marzec 2006 Autor Napisano 10 Marzec 2006 Witam MMMMMMM.. czeczen a te wiadomości z autopsii ?jade w niedziele a moja piszczałka na alegro wystawiona i bede musiał kupić nowy sprzet:) no i zweryfikoać prawo na miejscu Pozdrawiam udanych wiosennych wykopków.
kindzal Napisano 10 Marzec 2006 Napisano 10 Marzec 2006 Jak najbardziej z wlasnej, mieszkalem tam 18 lat ;)
Painter Napisano 11 Marzec 2006 Autor Napisano 11 Marzec 2006 W jakim mieście? może byśmy pokopali razem ? jade tam jutro!!!
kindzal Napisano 12 Marzec 2006 Napisano 12 Marzec 2006 Najpierw w Elst ,niedaleko slynnego Driel (ktore wyzwolil gen. Sosabowski). Narazie zostaje w Polsce ;) Powodzenia na saksach" :)))
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.