Skocz do zawartości
  • 0

Klamry rosyjskie i niemieckie I wojna

Gość tg

Pytanie

Napisano
Mam wielka prośbę. Znalazłem pare klamerek z pierwszej wojny i zainteresował mnie ten temat. Może ktoś mógłby podać mi namiary na jakąś literaturę, bądź stronę internetową gdzie bedzie info na ten temat i najlepiej szczegółowe opisy,wzory???z góry dzięki.

mój maile:tg13@wp.pl

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Może, a jak jest tam ze wrześniem??
Pozdrawiam
Napisano
na lesie można znaleźć prawie wszystko,rozbroiła się 12DP-w całości i elementy innych jednostek.od nieśmierlelnika poprzez szable po widelec że o innych ciekawych rzeczach nie wspomne.teraz jest trochę trudniej bo czasami w lesie więcej ludzi niż drzew)))))a teren wyżyłowany jest solidnie ale jeżeli trafisz na miejsce!!!
Napisano
Mam wielka prośbę. Znalazłem pare klamerek z pierwszej wojny i zainteresował mnie ten temat. Może ktoś mógłby podać mi namiary na jakąś literaturę, bądź stronę internetową gdzie bedzie info na ten temat i najlepiej szczegółowe opisy,wzory???z góry dzięki.

mój maile:tg13@wp.pl
Napisano
A gdzie je wykopałeś - rejon?
Polecam:
http://www.germanbuckles.com/GalleryMain.html
Pozdrawiam
Napisano
Hej!!!!kopnąłem je pod Iłżą.Pewnie coś wiecęj słyszałeś o legionie puławskim,walczył po stronie rosjan.W 1915 stacjonowali w rejonie Pakosławia gdzie stoczyli jedną ze swoich większych walk.być może to pozostałości po nich.jescze raz thanks.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie