Eskimos Napisano 3 Marzec 2006 Autor Napisano 3 Marzec 2006 Witam i mam wielką prośbe wpadł mi niedawno w łapy niem. medal Fur Kriegsverdunt 1939" i chciałbym się dowiedzieć więcej na temat tego medalu ile zostało jego wyprodukowane z czego jest zrobiony a przede wszystkim jak ten który jest na zdięciu wyczyścić - odbarwienia są brązowe , bordowe . Jakie trzeba było spełnić warunki czy był nadawany wrzystkim niem. żołnierzom uczestniczących w kampani z 1939 r. pozdrawiam i z góry thx za wrzelkie sugestie .
Horst Napisano 3 Marzec 2006 Napisano 3 Marzec 2006 Medal jest wykonany z mosiądzu.Polecam płyn do czyszczenia miedzi i mosiądzu KIWI - rewelacyjnie czyści te metale, moje mosiężne fanty (klamry, łuski, medale) świecą się prawie jak lustro :)Pozdrawiam
Domino(*) Napisano 21 Marzec 2006 Napisano 21 Marzec 2006 I nie przyznawany w żadnej kampani w 1939r. tylko był przyznawany od 1939r,dla cywili zwłaszcza, bardzo popularny.
Eskimos Napisano 23 Kwiecień 2006 Autor Napisano 23 Kwiecień 2006 witam wielkie dzieki - człowiek sie uczy przez całe życie myslałem że za zasługi w kampanii 1939 pozdro.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.