Eskimos Napisano 3 Marzec 2006 Autor Share Napisano 3 Marzec 2006 Witam i mam wielką prośbe wpadł mi niedawno w łapy niem. medal Fur Kriegsverdunt 1939" i chciałbym się dowiedzieć więcej na temat tego medalu ile zostało jego wyprodukowane z czego jest zrobiony a przede wszystkim jak ten który jest na zdięciu wyczyścić - odbarwienia są brązowe , bordowe . Jakie trzeba było spełnić warunki czy był nadawany wrzystkim niem. żołnierzom uczestniczących w kampani z 1939 r. pozdrawiam i z góry thx za wrzelkie sugestie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 3 Marzec 2006 Share Napisano 3 Marzec 2006 Medal jest wykonany z mosiądzu.Polecam płyn do czyszczenia miedzi i mosiądzu KIWI - rewelacyjnie czyści te metale, moje mosiężne fanty (klamry, łuski, medale) świecą się prawie jak lustro :)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 7 Marzec 2006 Share Napisano 7 Marzec 2006 Cywilny.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 21 Marzec 2006 Share Napisano 21 Marzec 2006 I nie przyznawany w żadnej kampani w 1939r. tylko był przyznawany od 1939r,dla cywili zwłaszcza, bardzo popularny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi72 Napisano 22 Marzec 2006 Share Napisano 22 Marzec 2006 np.za dobrą pracę na rzecz Reichu"...Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eskimos Napisano 23 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2006 witam wielkie dzieki - człowiek sie uczy przez całe życie myslałem że za zasługi w kampanii 1939 pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.