IRONRAT Napisano 1 Marzec 2006 Autor Napisano 1 Marzec 2006 Ponieważ na firmamencie forum pojawiły się ostatnio bakteriofagi, mam pytanie. Jak wyglądało ich wykorzystanie w czasie wojny. Rosjanie na pewno wykorzystywali bakteriofag przeciw dezynterii. Czy były też inne zastosowania?Po zamordowaniu Eliawy, twórcy instytutu zajmującego się badaniami nad bakteriofagami w Gruzji - za zatruwanie studni tymi ostatnimi - jego współpracownik Felix d'Herelle uciekł z ZSRR i wojnę spędził w Vichy. Pytanie, czy Niemcy też wykorzystywali bakteriofagi lub prowadziłi nad nimi badania?Ironrat
janushew Napisano 1 Marzec 2006 Napisano 1 Marzec 2006 Witaj IRONRAT! Tak, Niemcy posiadali szczepy bakteriofagów, sorry że nie mogę podać obecnie więcej informacji bez powolania się na żródła.pozdr. j
IRONRAT Napisano 2 Marzec 2006 Autor Napisano 2 Marzec 2006 Trafiłem na informację mówiącą o posiadaniu przez Niemców bakteriofagów skutecznych przeciwko czerwonce.Ironrat
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.