Skocz do zawartości

Jak wyczyścić pochwę wewnątrz?

Boruta

Rekomendowane odpowiedzi

Elektrolizowałem ją najpierw ze 30 godzin, potem trochę odleżała (zmroziłem ją, żeby rdza szbyciej odskoczyła) i znowu ze 30 godzin i mimo to ok. 5 cm dołu jest niemiłosiernie zatkane, próbuję to przebić i wyskrobać, ale ne daję rady, chyba rdza jest bardzo twarda, a może tam jest jeszcze jakiś odłamek, bo była lekko uszkodzona przez odłamki? Nie małem jeszcze takiego problemu pochwa jest z wykopu od Mannlichera 88. W środę wstawię może fotkę.
Pozdrawiam

Na zatkana pochwe poradzi tylko ginekolog :P Sorry Nie moglem sie powstrzymac... Ja kiedys znalazłem zatkana do mausera zatkana w sroku piach błoto i rdza na raz. Poradziłem sobie stosujac palnik az ze srodka furczało i potem tuz przed rozgrzaniem do czerwonosci w wode to sie ten kamien poluzowywał i kruszał a potem moczyłem przez tydzien w fosolu.

Ostukiwać i próbować wydłubać. Miałem kiedyś podobny przypadek, była to zbita rdza z piaskiem. Ręcznie długim wiertłem po kawałeczku wydłubałem. Wiertło 4,5mm bo tylko takie tej długości miałem skrobało po ziarnku piasku.
Wojtek

Wolałbym nie grać, pokazały się dwie dzurki poniżej, o dzwo rdza tam jest miękka. Spróbuję wydłubać co się da, a potem jeszcze poelektrolizuję. No cóż, trzeba się będze chyba nadłubać, już sobie narzedzia przygotowuję.
Dziękuję i pozdrawiam.

Ciekawe, muszę to spawdzić. Ostatnio naprawiam taką inna, wypaloną (czyżby po pożarze?), to ona tez była przytkana, ale elektroliza zrobiła swoje, zresztą rdza była mocno rozluźniona. Niestety, takie po ogniu bardzo szybko korodują i nie wiadomo, jak się ona utrzyma.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie