Skocz do zawartości

POMOC DLA BOCIANA

Andreos

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Pomóżcie dla człowieka, którego znacie wedle możliwości, uznania i własnego sumienia.

To jest link do tego wątku

http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=25078

Prosze o pczytanie i wpisywanie informacji w tym linku, żeby pomocne informacje znajdowały się w jednym miejscu

I proszę admina o przyklejenie tego wątku żeby nie zaginął na czas pomocy.
  • Odpowiedzi 95
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
PANOWIE !!! PROPONUJE ODDAĆ KREW - JEŚLI CHODZI O WARSZAWĘ MOZEMY SIE SPOTKAĆ NP W ŚRODĘ W RCKIK na SASKIEJ O 8.00 - WIEM ŻE TO MAŁO - ALE CHOĆ SYMBOLICZNIE POMOŻEMY !!!! LICZE NA WAS !!! PROSZĘ O POTWIERDZANIE KTO BEDZIE !!! ja@data.pl
Napisano
Z tego co wiem bocianowi najbardziej obecnie jest potrzebny kontakt z osrodkami ktore zajmuja sie sepsa. jesli ktos z
was ma kontakt z lekarzami z takiego osrodka lub sam pracuje w takiej instytucji to bedzie najcenniejsza pomoc. Konsultacje sa niezbedne bo to jest rzadki przypadek.
Napisano
tego nie mogę dać... ale chce choć w ten sposób pokazać że nie jest mi to obojętne....zachęcam wszystkich do tego..
Napisano
niestety u nas na Śląsku nie ma chyba takiej placówki bo nic o niej nie słyszalem:/, moze Bociek spróbowalby u naszych zachodnich sąsiadów? mam nadzieje ze wszystko sie bardzo dobrze skonczy:)
pzdr.
Napisano
rozmawiłem z moją koleżanką ktora jest lekarzem miejmy nadzieje ze leki zaczną działac -tak jak bocian napisał ze robi sie posiew a pózniej dobiera antybiotyki w Polsce a co do opracowań zachodnich nie mają dojscia-ukłon w strone NFZ
Napisano
Nr. rach. bankowego:
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=25162&highlight=

Joanna Ruszel

Lukas Bank
35 1940 1076 5149 9334 0000 0000
"
Napisano
Jestem po rozmowie z Bocianem.
Na dzień dzisiejszy co do leków to ma juz natłok informacji. teraz potrzebuje:
Cytuje:
Bocian 9:13:07
specjalistow ktorzy maja olbrzymie doswiadczenie w klinicznych przypadkach sepsy, nie potrzebuje innych

Dlatego jak macie kogos to dawajcie zanc. piszcie na forum, emiale. Ale prosimy o konkrety
Napisano
http://www.mp.pl/artykuly/index.php?aid=25440&spec=29&_tc=61F2239857C24C9FB857B5DCDB59D584
moze cos takiego? moze sprobujemy sie skontaktowac z tym lekarzem co napisal ten artykul?
Napisano
zobacze co jeszcze moge zrobic, a ten szpital jest jakies 30km odemnie, jak bedzie potrzebna jakas pomoc to sprobuje zalatwic transport zeby tam dojechac i sie popytac co i jak
Napisano
Powiem tak. cieżko jest opdpisywac na 4 forach gdzie są prowadzone rozmowy. Jezeli macie jakies info to albo piszcie na emiala. A najważniejsz sledzcie na bieżąco Adres podanego na samym początku forum.
TAM SĄ BIEŻĄCE informacje.
Napisano
Jestem troche przerazony.

Zadzialal efekt domina, duzo osob wykonalo telefony do znajomych ktorzy wykonali je dalej. Aktualnie dostaje okolo 100 telefonow dziennie i podobna ilosc e-maili.
Na OJOM gdzie lezy moja zona dzwoni mnostwo ludzi lekarze sa juz wsciekli bo maja rowniez innych pacjentow a musza odbierac telefony. Dzwonia ludzie z coraz to wyzszej polki", jest coraz wieksza presja i nacisk na lekarzy, dajmy im pracowac w spokoju.

Powtorze nie podwazam ich kompetencji sa to doskonali fachowcy i bardzo ich szanuje, szukalem tylko dokumentacji medycznej zeby cos pomoc a nie ich pouczac lub instruowac. Szukalem ewentualnych szybkich kanalow na sciagniecie leku, po to ze jak zapadnie taka decyzja to od razu je podac. Niekoniecznie musza one zostac podane.

Mam prosbe, chwilowo przystopujmy szukanie kontaktow i dokumentacji.
Jak rowniez dzwonienie po znajomych i szukanie tych lekow.

Zgromadzilem to co potrzebowalem, zdobylem kontakty do ludzi ktorych wlasnie szukalem. Mam dostep do calej aktualnej wiedzy na ten temat jaka jest dostepna. Dalsze zamieszanie moze spowodowac tylko irytacje lekarzy i niechec do wspolpracy.

Nie to ze jestem niewdzieczny za pomoc ale niekontrolowana chec pomocy moze przyniesc rowniez szkody i zbedny chaos.
Napisano
W 2001 roku koncern Eli Lilly opracował pierwszy skuteczny lek - Xigris. Preparat wszedł już do sprzedaży w USA. Lecz nie wiem czy jest dostępny w Polsce. Zastosowano go już u niektórych pacjentów. Otrzymała go też Maggie Lutz z Iowa City. Zdrowa wróciła do domu. Może ten lek pomógłby twojej żonie.
Problem jest tylko taki, jak załatwić ten lek. Może ma ktoś rodzinę w USA i możliwości załatwienia tego leku?
Trzymaj sie Bocian.
Napisano
Bociek nie martw sie rozumimy Cie i nikt sie nie obrazi:) jak masz juz dosc info to dobrze:) teraz czekamy na newsy o stanie zdrowia Twojej Zony. Trzymamy kciuki:)
pzdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie