finucha Napisano 24 Luty 2006 Autor Napisano 24 Luty 2006 witam!co oznacza skrót na uchu od menażki niemieckiej RFJ 41 .Pewnie to producent i rok ale jaki? producent gdzie moge znalesc cos wiecej na temat sygnatur z menazek niemieckich.?pozdro finuch
maxikasek Napisano 1 Marzec 2006 Napisano 1 Marzec 2006 bez urazy :-). TO spróbuj na początek tamte dwie.
finucha Napisano 24 Luty 2006 Autor Napisano 24 Luty 2006 witam!co oznacza skrót na uchu od menażki niemieckiej RFJ 41 .Pewnie to producent i rok ale jaki? producent gdzie moge znalesc cos wiecej na temat sygnatur z menazek niemieckich.?pozdro finuch
Bor Napisano 28 Luty 2006 Napisano 28 Luty 2006 Mea culpa maxi ,fakt.To Reichfabrik oczywiście.Grypa i gorączka sprawcą zaćmienia.Dzwonią tylko ,w którym kościele?
maxikasek Napisano 28 Luty 2006 Napisano 28 Luty 2006 R51- to ogólny spis wytwórców, czy kody producentów amunicji? http://www.radix.net/~bbrown/codes_full_alpha_a-b.html tu trochę jest też. MAsz C&CW, WAL np.
R51 Napisano 1 Marzec 2006 Napisano 1 Marzec 2006 Oczywiście że producentów przedmiotów potrzebnych przy wysiłku wojennym. Jestem dużym chłopcem i potrafię odróżnić kod na łusce od kodu na np. celowniku optycznym do STG 44. Druga sprawa że odróżńiam także łuske od tego drugiego. Jeśli podejmuje się, że zidentyfikuje producenta po kodzie na menażce, to byłbym debilem, gdybym posługiwał się w tym celu tabelą kodów na łuskach.
Bor Napisano 27 Luty 2006 Napisano 27 Luty 2006 To może być sygnatura wojskowego odbioru technicznego.Gdzieś już się z tym spotkałem ,ale choroba nie mogę sobie przypomnieć
Pytanie
finucha
co oznacza skrót na uchu od menażki niemieckiej RFJ 41 .Pewnie to producent i rok ale jaki? producent gdzie moge znalesc cos wiecej na temat sygnatur z menazek niemieckich.?pozdro finuch
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.