Skocz do zawartości

POMOCY !!!!! HISTORIA ZOSTANIE UTRACONA !!!!

GIWEROLOG_16

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
zreszta wasze uwagi i upomnienia spływają po mnie jak woda po kaczce ! Wogole mnie nie interesuje wasze zdanie w temacie .Do huty ten złom i wszystko w tym temacie :)
Napisano
Niech sie kolega GIWEROLOG_16 najpierw uspokoi i poda konkretne informacje, gdzie to jest itp.
Jak narazie nic konkretnego nie napisałeś i trudno jest podjąć jakąkolwiek akcje.

Naprawde polecam niektórym 10 razy się zastanowić nad tym co chce się tu napisać.

Pozdrawiam
d007
Napisano
Witam

Ojjj co to sie porobiło... wszyscy sie kłucą niewiadomo o co... a co do kolegi to jestem spokojny :)nie byłem od wczoraj na forum i nie widziałem co sie dzieje... Znajduje sie to w okolicy Twierdzy Głogów...

Gdy to od nich odkupie to wstawie fotki i zastanowimy sie co dalej z tym fantem... Dla niektórych jest to złom dla innych historia nie stwarza mi to problemu aaa fajne rzeczy można wyrwac od ludzi którzy uważaja ze jest to złom

Więc czekamy na fotki

Pozdrawiam
Napisano
Szkoda, że informacja o Twierdzy Głogów została podana aż 2 dni po założeniu wątku. Dwa dni czekania na proste i podstawowe info gdzie znajduje się fant. Przez te dwa dni możnaby już wiele zorganizować.

d007
Napisano
GIWEROLOG tak trzymaj, masz moje poparcie w tym co robisz . Wielki szacuneczek !!! Kolego PIKuś zmień lepiej forum , tu nie znajdziesz zrozumienia .Sugeruje forum dla anarchistów.
Napisano
Witam GIWEROLOG
Czy owi złomiarze wyciągneli z bunkra podstawe forteczna cięzka do mg i 4 pary drzwi dzielonych pancernych czy mają zamiar wyciągnąc i sprzedac.
Czekam na szybką odpowiedz
Wiśnia
Napisano
Giwerolog,

Po pierwsze: uważam, że ze względu na lokalizację najodpowiedniejszą instytucją wydajesię tu być Towarzystwo Przyjaciół Fortyfikacji oddział Zielonogórski. Z tego co pamiętam przekazali już kilka rzeczy związanych z fortyfikacjami do muzeów.

Po drugie: należy uważać z kwestiami formalnymi - ktoś szczególnie upierdliwy (forumowicze - wiecie kto...) może stwierdzić że rzeczy te pochodzą z przestępstwa. Wedle prawa nie wolno niszczyć zabytków nieruchomych (a fortyfikacje takowymi są) poprzez wykradanie z nich elementów wyposażenia. Z drugiej strony wedle rozsądku nie wolno dopuszczać do tego że złomiarze po wykradzeniu tego sprzedają to na złom a nie np. do jakiejś kolekcji (sam kolekcjonuję podobne rzeczy, często zdarza mi się odkupywać coś od rolników). Nie wiem czy ktoś jest w stanie stwierdzić, czy jeżeli odkupisz te elementy od złomiarzy to dostaniesz nagrodę od ministra kultury czy też raczej wyrok za paserstwo.

Po trzecie - z doświadczenia wiem, że muzea mogą mieć takie akcje w d..pie. Wierm o przypadku, kiedy muzea nie były zainteresowane pozyskaniem unikalnego stalowego schronu niemieckiego OT Stahlunterstand typ Z. Schron ów o wadze 22 ton jest w lesie, aktualnie jest cięty przez złomiarzy na kawałki. Jedno z muzeów odpowiedziało, że jak dostarczy to ktoś do nich to i owszem, wezmą (!!!!).
Niniejszym też wywołuje do tablicy muzea mogące zająć się taką sprawą (MOB, MWP, Drzonów itd.). Proszę o odpowiedzi na forum , nie na priva. Niech będzie to probierzem, czy muzeom tak na prawdę zależy na ratowaniu ginących zabytków, czy też raczej do usranej śmierci będą się chandryczyć i toczyć wojnę medialną o przysłowiową już Panterę Kęszycko-Littlefieldowską.
Napisano
Muzea sobie odpuść. Nic nie zrobią po za kłopotami ;)

Wal do TPF-u Zielona Góra. Oni się za to wezmą jak trzeba.

Pozdrawiam
d007
Napisano
ok dziekuje skontaktuje sie z nimi... chodzi mi o zielona góre... aa co sie okazało nie wyciagneli tego na powierzchnie... wiec zachowane... dzisiaj zrobie fotki... jak dojdzie do skutku
Napisano
pik78 to jakis palant !!!! Co on jeszcze robi na tym forum ? Ludzie ratujcie historie gdzie i jak mozecie. A takich wyrzutków nie słuchajcie !!!!!!
Napisano
GIWEROLOG_16: Facet oczym Ty piszesz??!!
1. Skąd wiesz że złomiarze namierzyli fanty skoro nie są ruszone (jak piszesz w dalszych postach)?
2. Następnie piszesz że odkupisz fanty od złomiarzy i wstawisz foty. W jaki sposób to zrobisz? Poczekasz aż tam wejdą, czy sam ich tam zaprowadzisz? Znasz ich?
3. Znów dalej piszesz że nic nie jest wyciągniete na powierzchnię. To skąd ta panika?
I na koniec: po co podajesz lokalizację schronu!!??
Mimo wszystko pozdrawiam.
Napisano
Czołem
Dla zainteresowanych tematem i w mniare zorientowanych w pozytywnym znaczeniu tego słowa mam zapytanie: czy chodzi o ten schron z 1934 r. w którym są zachowane filtro-wentylatory w stanowisku z dwoma izbami bojowymi MG ?
Pozdrawiam z Rawicza
Marek
Napisano
ak77 bądz ostrozny w tym co piszesz ,nikogo w tym temacie nie obraziłem -w przeciwienstwie do np Ciebie ! Koniecznie starasz sie mnie sprowokowac do kolejnej pyskowki ?
Co ja tutaj jescze robię na tym Forum ? Moze to co piszę podoba sie moderatorom ? Moze podobnie myślą w wielu sprawch ...

Tak czy siak poczytaj regulamin i to jak mnie nazwałeś publicznie ...

mimo to pzdr pik
  • 2 weeks later...
Napisano
Czy wie ktoś co obecnie dzieje się z tymi zagrożonymi elementami. Czy zostały uratowane albo toczą się jakies starania o to, a może o sprawie wszyscy już dawno zapomnieli i kolejne el. fortyfikacji zasilą piece hutnicze?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie