falek Napisano 26 Czerwiec 2003 Autor Share Napisano 26 Czerwiec 2003 Znalazłem dziś ciekawą plomę. Na jednej stronie znajduje się gwiazda Dawida, na drógiej napis: Danzig 222. Czy ktoś może spotkał się z czymś podobnym? jeśli tak to do czego służyła i przez kogo była używana?pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falek Napisano 26 Czerwiec 2003 Autor Share Napisano 26 Czerwiec 2003 Znalazłem dziś ciekawą plomę. Na jednej stronie znajduje się gwiazda Dawida, na drógiej napis: Danzig 222. Czy ktoś może spotkał się z czymś podobnym? jeśli tak to do czego służyła i przez kogo była używana?pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekl23 Napisano 26 Czerwiec 2003 Share Napisano 26 Czerwiec 2003 Mi sę to skojarzyło z różnymi obozami. 222 to może być numer identyfikcyjny. Gwiazda Dawida to oznaczenie żydowskie. Danzig to Gdańsk. Z pierwszą i drugą informacją zgaduję :-) :-) :-) :-) :-) :-0bartekeldwadzieściatrzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karas1979 Napisano 27 Czerwiec 2003 Share Napisano 27 Czerwiec 2003 Falek ja znalazlem identyczna plombe. Z jednej strony gwiazda Dawida wewnatrz kolka z kropek, a z drugiej strony napis Danzig. Pewnie jest to jakas plomba towarowa Zydowskiej Gminy w Gdansku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
falek
pozdrawiam
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.