falek Napisano 26 Czerwiec 2003 Autor Napisano 26 Czerwiec 2003 Znalazłem dziś ciekawą plomę. Na jednej stronie znajduje się gwiazda Dawida, na drógiej napis: Danzig 222. Czy ktoś może spotkał się z czymś podobnym? jeśli tak to do czego służyła i przez kogo była używana?pozdrawiam
falek Napisano 26 Czerwiec 2003 Autor Napisano 26 Czerwiec 2003 Znalazłem dziś ciekawą plomę. Na jednej stronie znajduje się gwiazda Dawida, na drógiej napis: Danzig 222. Czy ktoś może spotkał się z czymś podobnym? jeśli tak to do czego służyła i przez kogo była używana?pozdrawiam
bartekl23 Napisano 26 Czerwiec 2003 Napisano 26 Czerwiec 2003 Mi sę to skojarzyło z różnymi obozami. 222 to może być numer identyfikcyjny. Gwiazda Dawida to oznaczenie żydowskie. Danzig to Gdańsk. Z pierwszą i drugą informacją zgaduję :-) :-) :-) :-) :-) :-0bartekeldwadzieściatrzy
karas1979 Napisano 27 Czerwiec 2003 Napisano 27 Czerwiec 2003 Falek ja znalazlem identyczna plombe. Z jednej strony gwiazda Dawida wewnatrz kolka z kropek, a z drugiej strony napis Danzig. Pewnie jest to jakas plomba towarowa Zydowskiej Gminy w Gdansku.
Pytanie
falek
pozdrawiam
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.