Tristan Napisano 17 Luty 2006 Autor Napisano 17 Luty 2006 CześćZwracam się z serdeczną prozbą czy znacie sposoby ,aby poprawić napis na porcelanowych kabslach od piwa. Tak zwanych porcelankach bo ostatnio ich nakopałem dość sporo i niestety w większości napisy są tylko widoczne pod światło.
Boruta Napisano 20 Luty 2006 Napisano 20 Luty 2006 Podobno nie wycierać po wykopaniu, tylko poczekać aż wyschną i wtedy się utrzymują, a teraz, to za późno.Pozdrawiam
Gulta Napisano 9 Kwiecień 2012 Napisano 9 Kwiecień 2012 Wiem, wiem temat lekko starawy" ....ale szukając odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie trafiłem tu...nie znalazłem odpowiedzi na własne pytania ale dodam swoje 3 grosze :)Z własnego doświadczenia : jeśli już stan jest taki nieszczęśliwy, że napisy widać jedynie pod światło spróbuj leciutko przeszczotkować porcelankę delikatną mosiężną szczoteczką. W połowie przypadków to pomaga. Jeśli pomoże będziesz zaskoczony efektem - gwarantuje :) To jest jak magia :) Napisy będą co prawda lekko złotawe" ale to i tak lepiej niż nic.Pozdrawiam.
theurge Napisano 11 Kwiecień 2012 Napisano 11 Kwiecień 2012 jesli powierzchnia napisu jest lekko matowa, mozesz sprobowac przetrzec jego powierzchnie wacikiem z czyms barwiacym - pasta do butow, tusz? Z gladkiej porcelanki sie zetrze natomiast na napisie powinno troche pozostac...
samter Napisano 11 Kwiecień 2012 Napisano 11 Kwiecień 2012 Sygnatury mogą być podszkliwne i może nie pomóc.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.