Tristan Napisano 17 Luty 2006 Autor Share Napisano 17 Luty 2006 CześćZwracam się z serdeczną prozbą czy znacie sposoby ,aby poprawić napis na porcelanowych kabslach od piwa. Tak zwanych porcelankach bo ostatnio ich nakopałem dość sporo i niestety w większości napisy są tylko widoczne pod światło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 20 Luty 2006 Share Napisano 20 Luty 2006 Podobno nie wycierać po wykopaniu, tylko poczekać aż wyschną i wtedy się utrzymują, a teraz, to za późno.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gulta Napisano 9 Kwiecień 2012 Share Napisano 9 Kwiecień 2012 Wiem, wiem temat lekko starawy" ....ale szukając odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie trafiłem tu...nie znalazłem odpowiedzi na własne pytania ale dodam swoje 3 grosze :)Z własnego doświadczenia : jeśli już stan jest taki nieszczęśliwy, że napisy widać jedynie pod światło spróbuj leciutko przeszczotkować porcelankę delikatną mosiężną szczoteczką. W połowie przypadków to pomaga. Jeśli pomoże będziesz zaskoczony efektem - gwarantuje :) To jest jak magia :) Napisy będą co prawda lekko złotawe" ale to i tak lepiej niż nic.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theurge Napisano 11 Kwiecień 2012 Share Napisano 11 Kwiecień 2012 jesli powierzchnia napisu jest lekko matowa, mozesz sprobowac przetrzec jego powierzchnie wacikiem z czyms barwiacym - pasta do butow, tusz? Z gladkiej porcelanki sie zetrze natomiast na napisie powinno troche pozostac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samter Napisano 11 Kwiecień 2012 Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Sygnatury mogą być podszkliwne i może nie pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gulta Napisano 11 Kwiecień 2012 Share Napisano 11 Kwiecień 2012 akurat te podszkliwne sie nie wycieraja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.