01111977 Posted February 15, 2006 Author Share Posted February 15, 2006 http://www.nowydzien.pl/nowydzien/1,70088,3164570.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
a.korbaczewski Posted February 15, 2006 Share Posted February 15, 2006 fiński bagnet wojskowy - ponoć z czasów potopu szwedzkiego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michałł Posted February 15, 2006 Share Posted February 15, 2006 Kupiłem kiedyś mieszkanie po gościu któremu na stare lata włączył się szwendak smietnikowy", z piwnicy wywiozłem dwa pełne Zuki towaru , przy okazji znalazłem sporo mundurówki - szelki ,pasy , chlebaki , ostrze szpady , kartacz artyleryjski, duzy krzyś żelazny prawdopodobnie z jakiegoś sztandaru i wszystko to przyciągnięte z Ochoty i z okolic - na powyższym przykładzie widać, że chyba warto czasami dać nura w kubeł;D Ps. raz przypiliła mnie matka natura i poszedłem do śmietnika u mnie pod domem (piwo ma swoje prawa), iniechcący odlałbym się na kawałem polskiego kbk-su z którego ktoś sobie zrobił pobijak , stan przepiękny , radom , orzeł itd - oczywiście z racji funkcji którą pełnił przez lata-zdekowany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.