misia Napisano 13 Luty 2006 Autor Napisano 13 Luty 2006 Witam wszystkich.Od pewnego czasu nurtuje mnie problem literatury dołączonej do Tigers In Combat I".Literatura ta jest podzielona na jednostki, ale nie ma tytułów. I tak np. dla 16 Dywizji Pancernej jest:16. Werthen, Wolfgang*Podzun 1957, co rozszyfrowałem jako:Wolfgang Werthen Geschichte der 16. Panzer-Division".Jednak co to jest to:dla 291 Dywizji Piechoty:291. Conze, Werner*Podzun 1953dla 501 Batalionu Czołgów Ciężkich:501. Gatzschmann, Kurt*Selbst 1984Czy ktoś zna tytuły tych dwóch pozycji? Będę wdzięczny za pomocPozdrawiam wszystkich.
Grendel Napisano 14 Luty 2006 Napisano 14 Luty 2006 Werner Conze :Die Geschichte der 291. Infanterie-Division 1940 - 1945"Historyk.Dobry.Polecam ksiazke Polnische Nation und deutsche Politik im Ersten Weltkrieg"(wydawca Boehlau - 1958).W drugim przypadku nie jestem w stanie pomoc...Ksiazka byla wydana sumptem wlasnym autora.Bez ISBN ciezko bedzie odszukac.Skontaktuj sie z jakas biblioteka w Niemczech.Zazwyczaj pomagaja w osdzykaniu tytulu/autota/numeru ISBN bardzo chetnie.PozdrowieniaGrendel
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.