andrzej 1 Posted February 12, 2006 Author Share Posted February 12, 2006 CześćCo myślicie o wykrywaczu Pulser 3 firmy GeoScan, jak sprawdza się w terenie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quba2005 Posted February 14, 2006 Share Posted February 14, 2006 Mam takowy od dwóch lat. Teraz kupuje Rutusa Ultrę2. Generalnie na początek może być. Plusy: małe zużycie baterii, niska cena. Minusy: duża (!) wrażliwość na wilgoć - kiedyś weszłem do mokrego lasu (po nocnej ulewie) i Pulser przestał działać; nie jest stabilny (trzeba ciągle korygować ustawienia); biała obudowa elektroniki to nie najlepszy pomysł; oczywiście daje sygnał na wszystko (odłamki, drut, kapsle, itd) w zaśmieconym terenie - tragedia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej 1 Posted February 17, 2006 Author Share Posted February 17, 2006 jakie miał osiągi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fraser Posted March 16, 2006 Share Posted March 16, 2006 Witam...spójrzcie panowie na mój dzisiejszy wątek i moje doświadczenia z tą firmą...zastanówcie sie po tysiąckroć zanim to badziewie (przede wszystkim jakość wykonania) kupicie!!!pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quba2005 Posted March 17, 2006 Share Posted March 17, 2006 Witam,Co do osiągów to wyglądało to tak:bagnet - leżał na 30 cm, granat na 40-45 cm, pocisk od rusznicy - 20 cm, łuski od mosina 15 cm. Chodziłem z tym wykrywaczem po lesie, gdzie były intensywne walki (łuski i odłamki są na całym terenie pod ściółką). Trudno więc mówić o maksymalnych zasięgach. Odradzam zakup tego sprzetu. W tych pieniądzach kupisz lepszy wykrywacz PI na allegro. Ja zmieniam na HS-3 lub coś innego na militaria.Kuba Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.