Skocz do zawartości

Mam 2500 zł co kupić po hs3

dol

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Do tej pory bigałem z hs3 trzeba sie rozwijac ma dylemat co kupić chce coś w miare uniwersalnego prosze o pomoc bo jestem ogłupiony ilościś sprzętu.

z góry dziekuje i pozdrawim
Napisano
Jak zwykle powinieneś określić czego glównie będziesz szukal. Dysponując taką kwotą jest już w czym wybierać. Jeżeli w grę wchodzi sprzęt używany to wystarczy już na najwyższą pólkę, taka kwota spokojnie wystarczy na używanego, Whites'a XLT, Garretta GTI2500, Fishera cz70, Minelaba Explorera xs lub quatro i pewnie wiele innych wszystko zależy od tego czego glównie zamierzasz szukać i od Twoich upodobań co do firmy.
Za te pieniądze z firmowych sprzętów raczej nie kupisz byle czego i jeśli dobrze poznasz wykrywacz to na pewno będziesz z niego zadowolony, czego Ci życzę.

pozdrawiam,
Napisano
Ja kupiłem po HS3 whites XL PRO ma, co ważne tryb statyczny i dobrą dyskryminację, ale też nie jest doskonały no i jeszcze zostanie ci kasa jak kupisz używany, bo chyba już nie produkują go. Ja go oceniam na 7 w skali do 10. Można nim zbierać monety i militaria .
Napisano
Witam!

Polecam używany XLT. Sprzęt w pełni uniwersalny i zbudowany bardzo solidnie a co najważniejsze będzie się rozwijał wraz z Tobą..

Pozdrawiam

VW
Napisano
Topór, wymień niedoskonałości Twojego Whitesa. To bardzo interesujące dla mnie. Czy możesz bliżej określić właściwości tzw. detektora doskonałego, ale bez wygłupiania się. Mówię całkiem poważnie. Pozdrawiam
Mrand
Napisano
Po pierwsze: w brew oczekiwań nie jest prosta obsługa wskaźnika trzeba nieć dobrą pamięć do zapamiętania na skali, jaki to metal zaraz ktoś mi zarzuci, od czego jest rozróżnianie sygnałem dźwiękowym, ale i są różnice między wskazaniem przez wskaźnik, wychyłowy a dźwiękiem i tony powinny być bardziej zróżnicowane do wykrywanego metalu pomijam tu tylko ton do żelaza, bo jest ok.
Po drugie nie dokładny a czasem zawodny pomiar głębokości zalegania , a i do dyskryminacji mam mały minus a mianowicie nie ma takiej (przynajmniej mi się nie udało znaleźć)pozycji na skali dyskryminacji, aby odrzucał gwoździe 2-5 cali a widział np. zamek od mausera albo widzi gwoździe i zamek albo nie widzi ani tego ani tamtego a przecież to inne rodzaje metalu wielkość.
Zalety to dosyć dobry zasięg j podobny do HS3 oczywiście w trybie statycznym, w miarę proste, „ale trzeba się troszkę wprawić” dostrajanie do gruntu zaraz ktoś powie przecież on ma automatyczne dostrajanie ja tak też myślałem a okazała się, że nie jest tak jak się myśli, że się włącza guzik i już.
Po za tym to na razie mój najlepszy sprzęt, jaki miałem a miałem tylko krajowych producentów.
Napisano
Nie przekonałeś mnie Topór. Moim zdaniem musisz jeszcze trochę popracować z tym sprzętem. Może po tym sezonie pogadamy, np. późną jesienią. Pozdrawiam
Mrand
Napisano
Nie mówię, że jest zły tyle, że od roku używam go i są takie moje odczucia, co do XLpro .
Może mi brakuje doświadczenia z tym sprzętem, ale ktoś kiedyś zapierał się, że ten sprzęt jest tak prosty w obsłudze jak żaden inny.
A może ty Mrand mi coś powiesz na temat tego wykrywacza, bo sprawiasz mam wrażenie, że właśnie taki wykrywacz posiadasz?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie