Krychu_Szprotawa Napisano 11 Luty 2006 Autor Napisano 11 Luty 2006 Witam! Dzisiaj trafiłem takie dwie łuski od mausera. Mam pytanie dotyczące kalibru 7 mm w Mauserach, w jakim typie był używany? czytałem że używano ich w modelu 93. Proszę także o możliwą identyfikację łusek.Z góry dziękuję.Pozdrawiam Krystian.
Domino(*) Napisano 12 Luty 2006 Napisano 12 Luty 2006 Znaleziona przez Ciebie łuska jest też myśliwska, współczesna.
Krychu_Szprotawa Napisano 12 Luty 2006 Autor Napisano 12 Luty 2006 Coś mam pecha do tych myśliwskich łusek, wyszły obok mauserowskich i lusek od parabelki dlatego zadałem powyższe pytanie.Dodaje skan spodu łuski od Springfielda.Pozdrawiam K.
Domino(*) Napisano 12 Luty 2006 Napisano 12 Luty 2006 Znajdywałem identyczne przy bagienku hehe, wyprodukowane przez czeską firmę Sellier & Bellot,kaliber 7,62 x 63 mm, jeden z najpopularniejszych naboi myśliwskich.Pzdr
Domino(*) Napisano 11 Luty 2006 Napisano 11 Luty 2006 RWS - Rheinisch Westf. Sprengstoff A.G.DWM - Deutscher Waffen und Munitionsfabrik, KarlsruheObie myśliwskie.Pzdr
Krychu_Szprotawa Napisano 12 Luty 2006 Autor Napisano 12 Luty 2006 Czyli ktoś sobie strzelał z broni myśliwskiej na tej strzelnicy, strzelnica jest głęboko w lesie więc zwierzyny nie brakuje.Dzięki jeszcze raz Domino.
Krychu_Szprotawa Napisano 11 Luty 2006 Autor Napisano 11 Luty 2006 Witam! Dzisiaj trafiłem takie dwie łuski od mausera. Mam pytanie dotyczące kalibru 7 mm w Mauserach, w jakim typie był używany? czytałem że używano ich w modelu 93. Proszę także o możliwą identyfikację łusek.Z góry dziękuję.Pozdrawiam Krystian.
Pytanie
Krychu_Szprotawa
Witam! Dzisiaj trafiłem takie dwie łuski od mausera. Mam pytanie dotyczące kalibru 7 mm w Mauserach, w jakim typie był używany? czytałem że używano ich w modelu 93.
Proszę także o możliwą identyfikację łusek.
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam Krystian.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.