Skocz do zawartości

White's 3900 Pro SL

karas1979

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Zamoierzam przesiasc sie z Garreta Ace 100 na White'sa 3900 Pro Sl i mam pytanie:
Czy jest to dobry(w tej granicy cenowej) sprzet na male rzeczy(monety,guziki, odznaczenia).
Prosilbym o wypowiedz uzykownikow tego sprzetu jak i ludzi ktorzy kiedys mieli z nim do czynienia.
Napisano
A ile ma kosztować?

3900 to wykrywacz statyczny, wiec bedzie roznica w obsłudze po przesiadce z Garretta.

Elektronicznie 3900 to to samo co BC60, ale wieksza sonda (BM950) i solidniejsza konstrukcja.

proscan
Napisano
To zależy jakie masz potrzeby. Solidny, przciwpancerny wykrywacz. Cena słona w stosunku do zaawansowania technologicznego. Z tego co słysze to jestes doswiadczonym uzytkownikiem, a 3900 to byłby raczej krok wstecz. On jest dobry na poczatek i raczej na militaria.

proscan
Napisano
Proscan to doradz mi cos na monety do 1600. Wiem, ze to nie sa zbyt duze pieniadze ale tyle jestem w stanie wydac w tym roku. A moj dotychczasowy sprzet ma za zbyt aly zasieg jak na moje wymagania.
Napisano
Zgadzam się z Barszem, też posiadam ten wykrywacz tylko z 8' cewką i jestem z niego zadowolony. Mieszkam niedaleko Ciebie Karaś wiec jak chciałbyś zobaczyć jak sprawuje się w terenie to daj znać. Może się gdziś wspólnie wybierzemy.
pozdrawiam
Napisano
W tej cenie ( do 1600 ) to naprawdę polecałbym metamax.
Miałem ten sprzęt w ręku, wyjątkowo profesjonalny jak na polski wyrób.
pozdrawiam.
Napisano
Nie mam całkowitego przeglądu sytuacji co do cen na naszym rynku, ale faktycznie zachodni wykrywacz trudno kupic w tej klasie cenowej. Wiem, że zadarzają się okazje na sprzęt używany, wiec może to miej na uwadze.

Jest 4 dealerów w Polsce ze sprzetem zachodnim - zapoznaj się z ofertą, zastanow się ile mozesz kasy wydać i kup najlepsze na co Cię stać.

Z tym 3500 zł to chyba jakieś nieporozumienie. Miedzy Gdynią i Warszawą jest swego rodzaju konkurencja cenowa i nie sądzę żeby ktoraś ze stron pozwoliła sobie na taki wybryk.

Może chodzło o inny model. Np 5900.

Ja się nie podejmuję tutaj doradzać co kupić - mogę tylko doradzić, że jeśli chcesz 3900 to tylko z sondą BM950.

Co do Metamaxa, to nie jest już produkowany. Mariański podobno szykuje coś nowego.

proscan

Napisano
jesli juz mowimy o white's 'ach to mam pytanko - w jaką sondę jest standardowo (fabrycznie) wyposażony White's Classic ID? Widziałem już (na stronach producenta czy dealerów) sondy blue max 950 ale także jakieś małe (pełne)8 calowe. I czy oświeciłby mnie ktoś w podobnej kwestii tylko odnośnie elektroniki - czy jest ta sama co w WC III SL czy unikalna dla tego modelu?
Napisano
Jak się zdaje, zmieniało sie to na przestrzeni dziejów:-)

W USA standardem jest obecnie 8 cali, ale w Europie 9,5 cala.

Elektronika we wszystkich Classicach jest zasadniczo taka sama (lecz nieco zubożone w stosunku do Clasicca III).

W ID dodany jest moduł identyfikacji.

proscan
Napisano
a czy te 8 calowe to też Blue Maxa? Bo na jednym skanie (chyba na stronie producenta z USA) to widziałem sondę podpisaną proscan". To twoja? :-)
Napisano
Ha ha. To White's zawłaszczył sobie tylko moją nazwę :-)
Ja nie produkuję niczego.

Nazwa, jak nazwa. Cel marketingowy - zawsze lepiej brzmi niż BM 800, chocaż najpewniej to to samo.

proscan
  • 2 weeks later...
Napisano
Proscan, to jak wedlug Ciebie wart wziasc na male rzeczy tego whites'a 3900 z cevka 24,5 cm Blue Max 950???
Bo raczej nie dam rady w tym roku wydac wiecej niz 1600-1800 zlotych.
Napisano
Jeszcze raz odpowiadam. Nie mam zamiaru nikogo namawiac do zakupu tego czy innego sprzętu. Powiadam tylko tyle: jeśli kupowac White'sa to z cewką BM950 !

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie