Skocz do zawartości
  • 0

Co to za pociski ?

tasiek

Pytanie

Napisano

Długość 42 mm , średnica ok 18 mm. Mogą być powojenne bo w miejscu odnalezienia ćwiczyło także Wojsko Polskie po II WŚ.

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Stawiam ze to samo, w watku jaki podalem jest na samej gorze nie wystrzelony (fotka). Mialem je w reku, sa z miekkieg materialu wiec sie deformuja dosc latwo.
Jest tego od licha pod Toruniem.
Napisano
mieciu kuknij tam ze tam jest dwa pirścienie i jeszcze róznią sie szerokości a nic nie wskazuje ze pod uszczelnieniem są dwa następne pozdro-ale człowiek jest omylny wiec upierał sie nie będę -tasiek daj fotki dodatkowe to moze coś jeszcze z tego wykukamy he he
Napisano
Dwa kolejne pierscienie sa pod tym uszczelnieniem.
Do tego ten nie wystrzelony to czeski, wiec moga byc drobne roznice. Tutaj lepiej widac: http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=226325#226347
Napisano
szukaj po sowieckiej stronie bo ja przejżałem germańską i nic podobnego nie pacuje-ale moze sie zagapiłem-kozystam z wydania z 1946 roku wydanego przez radzieckie ministerstwo wojny dla saperów -z niemiecką amo-pozdro.
Napisano

Długość 42 mm , średnica ok 18 mm. Mogą być powojenne bo w miejscu odnalezienia ćwiczyło także Wojsko Polskie po II WŚ.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie