Skocz do zawartości

Rajszewskie Podboje

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 90
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Witam mogę ci polecić opasły tom pt.twierdza modlin wydawnictwo Bellona autorstwa Ryszarda Bochenka rok wyd.2003 w tych okolicach mimo powierzchni przypominającej szwajcarski ser , między dołkami trafiają się jeszcze perełki.Jest to kompedium wiedzy na ten temat.Pod Rajszew można chyba że lubicie moździerzówki.Tylko raz trafiłem w tych okolicach na coś konkretnego był to poniemiecki śmietnik a w nim garść fenigów,pare łyżek i saperka. pozdrawiam
Napisano
Teren faktycznie troche przeszukany ale wydaje mi sie ze jak trafiłem miejsce gdzie co krok wychodza łuski nieraz jakas monetka to ludzie jeszcze wszystkiego nieprzeszukali i cos tam moze jest.narazie szukam na tym kawałku przy polach golfowych po lewej stronie jadac od Warszawy.Podobno druga strona ciekawsza ale to dopiero jak snieg zniknie sie sprawdzi:)dzieki za podsuniecie lektury.
pozdrawiam
Napisano
Jesli szukasz monetek to warto się zaopatrzyć w mapy co najmniej z okresu Królestwa Polskiego.Jakie monety ci tam wyszły????
Napisano
W samym lesie 1zł 1949 ,kilka sztuk 5lei z 1942,trojaczek z stanisławem augustem z 1770.a zkad takie mapy zdobyc co piszesz moze ktos podesłał by mi skany jakies ]
e mail fakundo@o2.pl
Napisano
Trojak koronny 1770r wybito 2mln.sztuk w dobrym stanie 120zł.Strony z mapami znajdziesz w sieci ,przysyłają do domu na płytce.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie