yossarian Napisano 4 Luty 2006 Autor Napisano 4 Luty 2006 WitamCzy ktoś może powiedzieć coś więcej na temat znaleziska kolegi? Ja sam podejrzewam, ze jest to piła z czasów II wojny swiat. jest na niej napis NSU Ural". Dodam, że silnik jest sprawny.
KRUSZYNA Napisano 4 Luty 2006 Napisano 4 Luty 2006 http://www.acresinternet.com/cscc.nsf/ed1d619968136da688256af40002b8f7/2cecc0445e9cccaa88256e030081364e?OpenDocument Dwuosobowa piła do ścinki drzew z okresu drugiej wojny światowej.Brakuje prowadnicy i uchwytu z drugiego końca.pozdrawiamkruszyna
vigraszek Napisano 5 Luty 2006 Napisano 5 Luty 2006 To z tych sławnych pił, które to zaimportowali Rosjanie i używali na Syberii, a w instrukcji obsługi miała wydajność 5 hektarów lasu dziennie. No i poszli sybiracy w tajgę, po kilku dniach wracają i meldują: towariszcz naczelnik, za cholerę normy wyrobić nie możemy !! tylko 2,5 hektara dziennie !! Naczelnik popatrzył i pyta: a instrukcję wy dokładnie czytali ? toż tam wyrażnie pisze że przed robotą należy uruchomić !trochę z brodą, ale może młodsi nie znają :)pozdr
yossarian Napisano 4 Luty 2006 Autor Napisano 4 Luty 2006 Wielkie dzieki za pomoc.Mam pytanie.Czy był to sprzęt popularny,i czy na tylko na wyposarzeniu jednostek logistycznych?
Pytanie
yossarian
Witam
Czy ktoś może powiedzieć coś więcej na temat znaleziska kolegi? Ja sam podejrzewam, ze jest to piła z czasów II wojny swiat. jest na niej napis NSU Ural". Dodam, że silnik jest sprawny.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.