Skocz do zawartości

lasy pomiechowskie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam wszystkich!
mam pytanie co do lasow pomiechowskich i I wojny swiatowej.
czy ktos z was szukal w tych stronach i czy warto sie tam wybrac? bogate miejsce w fanty, czy nie?
z gory dziekuje i pozdrawiam.
smadnymnich
Napisano
Witam !

Kupa ammmo od Manlichera w paczkach i guzik pruski.
W środku lasu łyżwa. Tak jest łyżwa.
Teren obiecujący.

Pozdrawiam kocur.
Napisano
Witam.
Jeśli spodziewasz się, że ktoś na tym forum wypisze Ci dokładnie co możesz znaleźć na danym terenie to jesteś w błędzie. Nie idź na łatwiznę. Najważniejsze jest samo szukanie, a jeśli przy okazji i szczęściu trafisz na miejsce, które da ci jakieś fanty to jest Twój skarb" i nie ważne, czy znajdziesz tylko jeden guzik, czy garść monet albo inne przydatne metale. Jak się pochodzi to zawsze coś wyjdzie. (Albo ktoś).
Pozdr. Andy.
Napisano
witam raz jeszcze!
zdaje sobie sprawe, ze nawet w najmniej spodziewanych miejscach mozna znalezc skarb", ale pytalem tak stricte czy oprucz tego skarbu" mozna przezyc przygode...
pozdrawiam jeszcze raz sm
Napisano
witam czy naprawdę nikt nie odwiedza tego lasu .taki potencjał śierpień 1915 . kierunek ataku na grupy forteczne goławice" i carski dar" , walki na przedpolach , stanowiska artyleri i landwehry . pozdrawiam
Napisano
Ja szukalem pare razy w tamtych okolicach, potencjal moze i tam drzemie tylko gdzie on jest? Wygrzebalem z tego lasu kilka stalowych lusek od haubicy w stanach agonalnych, garsc lusek od pepeszy, szklana kure (to nie zart!) i rylem metrowy dol za jakims kawalem stali o wadze ok. 20kg :/
Najlepsza rzecz jaka znalazlem w tym lesie to zapomiany przez lesnikow pociety na metry swierk :D
Napisano
Witam znalazłeś szklaną kule czy też kure tak jak napisałeś. Bo jeśli to drugie to znalezisko w rzeczy samej oszałamiajace.Szukałeś od strony Narwi czy od Psucina ?? pozrawiam.
Napisano
...nie wiem czy ktos z was wczesniej przeszukal ten najwiekszy lej przede mna?... bylo warto... moge sobie wyobrazic co znalazl ktos przede mna jesli takowy byl
pozdrawiam...
Napisano
dzisiaj pojawi sie cos mojego do identyfikacji na forum identyfikacja".
zapraszam wszystkich do obejzenia i pomocy w identyfikacji...
tylko troche pozniej tak po 12-tej, 13-tej
pozdrawiam jeszcze raz i z gory dzieki za pomoc...
Napisano
Mnich - cwaniaku !

Pewnie masz wjazd na teren jednostki/składnicy w Carskim Darze! Takie halabardy wiszą na murach w kilku miejscach niedostępnych dla złomiarzy.
Pozdro - i gratulacje !

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie