osterode Napisano 29 Styczeń 2006 Autor Napisano 29 Styczeń 2006 Witam szanowne grono!Czy ktoś może powiedzieć od czego to okucie? Nie wiem dlaczego, ale myślę że to od pochwy bagnetu mod.1871.Za wyprowadzenie mnie z błędu lub ewentualną identyfikację serdeczne dzięki!PozdrawiamPS: długość tego wynosi 13 cm.
Frozzer Napisano 29 Styczeń 2006 Napisano 29 Styczeń 2006 niestety nie jest to okucie od bagnetu 1871 - zbyt wąskieja raczej obstawiał bym jakąś szpadę
osterode Napisano 29 Styczeń 2006 Autor Napisano 29 Styczeń 2006 Dzięki Frozzer! Dzięki Fanatyk6!Jedno już wiem-nie jest to mod.1871Co do turka wz.1903 jestem trochę nie przekonany-okucie wydaje się sporo krótsze. Niemniej dzieki wielkie za wyprowadzenie mnie z błędu. Muszę się zakręcić na wiosnę koło tej drogi gdzie wyskoczył ten cuś". Może dosztukuje się resztę?Pozdrawiam
Pytanie
osterode
Witam szanowne grono!
Czy ktoś może powiedzieć od czego to okucie? Nie wiem dlaczego, ale myślę że to od pochwy bagnetu mod.1871.
Za wyprowadzenie mnie z błędu lub ewentualną identyfikację serdeczne dzięki!
Pozdrawiam
PS: długość tego wynosi 13 cm.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.