fran Posted January 29, 2006 Author Share Posted January 29, 2006 WitamCzy są jakieś grupy US Army na Dolnym Śląsku, lub może są chętni do utworzenia takowej grupy ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cavalry Ranger Posted January 29, 2006 Share Posted January 29, 2006 powedz mi dwie rzeczy: 1. czemu najpierw nie raczysz sprawdziac sobie na przyklad w linkowni odkrywcy? czy innych stronach? szczyt lenistwa2. czemu chcesz samemu cos zakladac? a nie mozesz sie zapytac istniejacych grup czy ktos cie przyjmie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
1ID Posted January 29, 2006 Share Posted January 29, 2006 Np. Big Red One Link to comment Share on other sites More sharing options...
fran Posted January 29, 2006 Author Share Posted January 29, 2006 1. W linkach nie znalazłem grupy lokalnej Dolnośląskiej - może jestem słąby w szukaniu Z tego co wiem jest Normandia AB101, i BR12 Odp 2 wiąże sie z pierwszą grupy nie są lokalne , czyli spotkania są sporadyczne. Z tego co wiem niemieckie grupy dość często są lokalne , co sprzyja zgranu oddziałua czy nie znając szczegółów wytykanie błędów nie jest szczytem pychy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cavalry Ranger Posted January 29, 2006 Share Posted January 29, 2006 gdybys sobie zadal trud i poczytal co pisza grupy na swoich stronach to widzial bys ze sa to grupy raczej ogolnopolskie z czlonkami z roznych miast. z dolnego slaska dwoch z normandii jest z wro, jeden z pod legnicy. i grzecznie mi tu prosze, bez pyskowek. ja tez jestem z dolnego slaska i predzej czy pozniej mozemy sie spotkac osobiscie, wirtualny wojowniku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lt.Horne Posted January 29, 2006 Share Posted January 29, 2006 AIRBORNE 101 i Normandia '44 to dwie różne( pod wieloma względami) grupy.AIRBORNE 101 ,której jestem członkiem odtwarza wojska powietrzno-desantowe -101st.A/B , 82nd. A/B z okresu walk w Normandii , Holandii , Ardenów , Niemcy.Grupa jest warszawsko-łódzka,co nie przeszkadza nam w dość częstych spotkaniach.Zaprzszam na naszą stronę i do współpracy- http://www.airborne.101.pl/index.html . A to link do strony kolegów z Normandii'44-http://www.normandia44.com/strona.html . A to link do strony kolegów z BigRedOne -http://www.bigredone.webpark.pl/PozdrawiamRobert Link to comment Share on other sites More sharing options...
megakura Posted January 31, 2006 Share Posted January 31, 2006 fran widze ze jestes tu owy", moja rada - nie przejmowac sie przytykami innych, pytac zawsze wolno.powodzenia kloss Link to comment Share on other sites More sharing options...
oldman Posted January 31, 2006 Share Posted January 31, 2006 Witam,Tu Oldman z Normandii44". Serdecznie pozdrawiam Piotrka i Roberta!Wedug mojej wiedzy mamy trzy grupy US Army z okresu II wojny, czyli wlasnie te wymienione przez Lt.Horne plus Wietnam plus rekonstruktorzy wspolczesnosci.Niestety nie ma dolnoslaskiej grupy lokalnej", w przeciwienstwie do Wehrmachtu, rekonstruktorow US jest nieskonczenie mniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.