jark Napisano 23 Styczeń 2006 Autor Napisano 23 Styczeń 2006 tak jak w temacie co to za sprzet i czy dobre ma sie z nim wyniki?
jl72 Napisano 24 Styczeń 2006 Napisano 24 Styczeń 2006 lekki, prosty w obsłudze, stabilny wykrywacz, na jednej baterii lub akumulatorku można długo pochodzicwyniki zależą od tego czego sie szuka - na militaria raczej sie nie nadaje, na plaże świetny, na monety i drobnice dobrysprzęt raczej dla początkujacych i średniozaawansowanychprzy zakupie używanego warto zwrócić uwage na cewke: czy nie była klejona, czy nie ma pęknięć, głebokich rys lub innych dziwnych uszkodzeń, bo to eliminuje ten sprzęt przy niewielkiej wilgotnoscipozdrawiam
ColdDemons Napisano 8 Październik 2007 Napisano 8 Październik 2007 A jak u niego z dyskryminacją i głębokością??? Jest to płytki czy głęboki sprzęt na monetki. Ciężko cokolwiek znaleźć na jego temat w necie.
Louis Napisano 11 Październik 2007 Napisano 11 Październik 2007 Witam,dopiero teraz odgrzebałem ten wątek, a że jestem posiadaczem w/w sprzętu to napiszę parę słów.Tak jak już kolega jl72 napisał sprzęt lekki, stabilny, jedna bateria alkaliczna 9V wystarczy na ponad 20h chodzenia w słuchawkach. Co do skuteczności też nie mam zastrzeżeń. Trudno mi cokolwiek powiedzieć o zasięgach, nigdy nie robiłem jakiś dokładnych testów. Po prostu skoncentrowałem się na przemierzaniu pół i lasów :). To co na pewno wyróżnia ten sprzęt to bardzo precyzyjny pin point i bardzo dobra dyskryminacja. O prostocie obsługi nie wspomnę. Jest to typowy drobnicowiec", nie odpuści nawet najmniejszej blaszce :). Nie zgodzę się, że nie nadaje się do militarki". Po prostu to nie jest jego specjalizacja. Pomimo to wyciągnąłem nim szablę, ogniwa gąsienicy i kilka innych żelaznych" fantów.Jest to mój pierwszy sprzęt. Kupiłem go na amerykańskim serwisie aukcyjnym za jakieś śmieszne pieniądze (używany).Czasami nachodzi mnie, żeby go sprzedać i zakupić Cibolę, ale jak już ochłonę to zadaję sobie proste pytanie : po co?.No i tak zwlekam z tą decyzją, a póki co Sabre świetnie sobie radzi :).Pozdr, LouisP.s. Nie jest to reklama firmy Tesoro. Omawiany model nie jest już produkowany od wielu lat :))).
ColdDemons Napisano 12 Październik 2007 Napisano 12 Październik 2007 A powiedz mi jakie sygnały kopiesz czy tylko te głośne stabilne, czy również te trzaski i pyknięcia jakie z siebie wydaje wykrywacz???
Louis Napisano 12 Październik 2007 Napisano 12 Październik 2007 Cześć,oczywiście wszelkie głośne i stabilne sygnały mile widziane, chociaż często oznaczają polmosa" :).Co do trzasków i pyknięć to przeważnie oznaczają zalegające przedmioty żelazne (na przykład skorodowany gwóźdź).Raczej unikam kopania takich sygnałów, gdyż skoncentrowałem się na kolorkach :).
ColdDemons Napisano 12 Październik 2007 Napisano 12 Październik 2007 A na której cyferce ustawiasz dyskryminację i czułość???
Louis Napisano 12 Październik 2007 Napisano 12 Październik 2007 Ja preferuję bardzo drastyczne ustawienia. Jeśli bawię się dyskryminacją to rzadko przekraczam próg dziesięciogroszówki" (poczytaj na forum).Przeważnie z czułością wjeżdżam na czerwone pole (na granicy stabilności sprzętu) i wrzucam superstrojenie :). Wiem, ze to zły nawyk, ale pozwala wycisnąć ze sprzętu siódme poty" :). Pozdrawiam
ColdDemons Napisano 12 Październik 2007 Napisano 12 Październik 2007 Właśnie jak ustawić to superstrojenie????
Louis Napisano 12 Październik 2007 Napisano 12 Październik 2007 Bardzo proste, gałka treshold do oporu :).Powtarzam jednak, że to moje złe nawyki.PozdrawiamLouis
ColdDemons Napisano 12 Październik 2007 Napisano 12 Październik 2007 Ale wtedy raczej nici z namierzania bo będzie wył jak cholera!!!! Dzięki raz jeszcze!!!!
Louis Napisano 12 Październik 2007 Napisano 12 Październik 2007 Namierzysz, namierzysz, po prostu musisz się z tym oswoić. Nic nie będzie wyło, uwierz mi :). Nawet pin point można okiełznać chodząc na super strojeniu. Pozdrawiam
zebu74 Napisano 25 Sierpień 2013 Napisano 25 Sierpień 2013 Czy ten wykrywacz ma identyfikację tonalną?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.