Skocz do zawartości

Tesoro Silver Sabre umax prosz o opinie na temat sprzetu

jark

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
lekki, prosty w obsłudze, stabilny wykrywacz, na jednej baterii lub akumulatorku można długo pochodzic
wyniki zależą od tego czego sie szuka - na militaria raczej sie nie nadaje, na plaże świetny, na monety i drobnice dobry
sprzęt raczej dla początkujacych i średniozaawansowanych
przy zakupie używanego warto zwrócić uwage na cewke: czy nie była klejona, czy nie ma pęknięć, głebokich rys lub innych dziwnych uszkodzeń, bo to eliminuje ten sprzęt przy niewielkiej wilgotnosci

pozdrawiam
  • 1 year later...
Napisano
Witam,
dopiero teraz odgrzebałem ten wątek, a że jestem posiadaczem w/w sprzętu to napiszę parę słów.

Tak jak już kolega jl72 napisał sprzęt lekki, stabilny, jedna bateria alkaliczna 9V wystarczy na ponad 20h chodzenia w słuchawkach. Co do skuteczności też nie mam zastrzeżeń. Trudno mi cokolwiek powiedzieć o zasięgach, nigdy nie robiłem jakiś dokładnych testów. Po prostu skoncentrowałem się na przemierzaniu pół i lasów :).

To co na pewno wyróżnia ten sprzęt to bardzo precyzyjny pin point i bardzo dobra dyskryminacja. O prostocie obsługi nie wspomnę. Jest to typowy drobnicowiec", nie odpuści nawet najmniejszej blaszce :). Nie zgodzę się, że nie nadaje się do militarki". Po prostu to nie jest jego specjalizacja. Pomimo to wyciągnąłem nim szablę, ogniwa gąsienicy i kilka innych żelaznych" fantów.

Jest to mój pierwszy sprzęt. Kupiłem go na amerykańskim serwisie aukcyjnym za jakieś śmieszne pieniądze (używany).
Czasami nachodzi mnie, żeby go sprzedać i zakupić Cibolę, ale jak już ochłonę to zadaję sobie proste pytanie : po co?.

No i tak zwlekam z tą decyzją, a póki co Sabre świetnie sobie radzi :).

Pozdr, Louis

P.s. Nie jest to reklama firmy Tesoro. Omawiany model nie jest już produkowany od wielu lat :))).
Napisano
Cześć,
oczywiście wszelkie głośne i stabilne sygnały mile widziane, chociaż często oznaczają polmosa" :).

Co do trzasków i pyknięć to przeważnie oznaczają zalegające przedmioty żelazne (na przykład skorodowany gwóźdź).
Raczej unikam kopania takich sygnałów, gdyż skoncentrowałem się na kolorkach :).
Napisano
Ja preferuję bardzo drastyczne ustawienia. Jeśli bawię się dyskryminacją to rzadko przekraczam próg dziesięciogroszówki" (poczytaj na forum).

Przeważnie z czułością wjeżdżam na czerwone pole (na granicy stabilności sprzętu) i wrzucam superstrojenie :). Wiem, ze to zły nawyk, ale pozwala wycisnąć ze sprzętu siódme poty" :).

Pozdrawiam
Napisano
Namierzysz, namierzysz, po prostu musisz się z tym oswoić. Nic nie będzie wyło, uwierz mi :). Nawet pin point można okiełznać chodząc na super strojeniu. Pozdrawiam
  • 5 years later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie