Pevnost Napisano 18 Styczeń 2006 Autor Napisano 18 Styczeń 2006 Witam.Jakiś czas temu, w pewnym miejscu widziałem tabliczkę znamionową. Znajdowała się ona na nietypowym piecu centralnego ogrzewania, wykonanym spcejalnie na użytek parafii katolickiej do ogrzewania wnętrza kościoła. Ciekawa konstrukcja, prawdopodobnie, ponieważ nie mam pojecia o budowie pieców ;)Oto co jest napisane na tabliczce: BERNHARD GERLICH INGENIEUR GROSSRAUMHEIZUNGSBAU BRESLAUBynajmniej nie chodzi mi o tłumaczenie tego textu. Pytanie brzmi: czy ktoś z Was zna tą firmę? Jakieś dokonania" wspomnianego inżyniera?Może spotkaliście się z tą nazwą? Cokolwiek :)Pozdrawiam!
and_andrzej Napisano 18 Styczeń 2006 Napisano 18 Styczeń 2006 Sprobój zapytać tutaj. http://wroclaw.hydral.com.pl/test.php?for=1Na hydralu są specjaliści od róznych breslauerskich tematów - nawet tych najbardziej nietypowych.pozdrowienia z breslauandrzej
yorik Napisano 19 Styczeń 2006 Napisano 19 Styczeń 2006 Andrzej, to Hydral jeszcze istnieje? Jak ostatnio jechałem, to widziałem kupę koparek rozwalających ten obiekt. Ponoć ma tam powstać jakiś market.Oczywiście potraktuj mój post z przymrużeniem".P.S.Nie jestem wrocławianinem, ale to miasto jest memu sercu bardzo bliskie.
and_andrzej Napisano 19 Styczeń 2006 Napisano 19 Styczeń 2006 ;)... hydral istnieje i ma sie dobrze. Jak w partyzantce w kieleckiem ;)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.