bartekl23 Posted June 8, 2003 Author Share Posted June 8, 2003 Witam!Gdy przyjechałem do jednej wsi niedaleko Gdańska od razu wypytałem miejscowych o bitwy, które się działy w pobliżu. Usłyszałem coś w stylu: Eeeee... Panie toż tu Polacy nie wystrzelili żadnego naboju... nic! Niemcy wszystkich powybijali... eee, co tu dużo gadać...". Poszedłem na poszukiwania i natrafiłem na dużą, a nawet bardzo dużą ilość łusek polskich z datami 1933 i 1934. Jak można to wutłumaczyć? Czyżby Niemcy używali, już na początku wojny, polskiej amunicji? Mieliście podobne przypadki?bartekl23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 8, 2003 Share Posted June 8, 2003 Z miejscowymi trzeba porozmawiac w ich jezyku" ;) bo inaczej mozna wlasnie uslyszec, ze tu nic sie nie dzialo albo, ze byla wielka bitwa ale tydzien temu kolo baru po dyskotece ;)Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
pol Posted June 8, 2003 Share Posted June 8, 2003 Zawias jak masz jakies rady jak rozmawiać aby uzyskać jak najwięcej info.pozdro pol Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 9, 2003 Share Posted June 9, 2003 A ja słyszałem, że ruskie w 1920 roku tłukli się pod Łęczycą z Piłsudski. A o 1914 to nikt nie słyszał.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.