bartekl23 Napisano 8 Czerwiec 2003 Autor Napisano 8 Czerwiec 2003 Witam!Gdy przyjechałem do jednej wsi niedaleko Gdańska od razu wypytałem miejscowych o bitwy, które się działy w pobliżu. Usłyszałem coś w stylu: Eeeee... Panie toż tu Polacy nie wystrzelili żadnego naboju... nic! Niemcy wszystkich powybijali... eee, co tu dużo gadać...". Poszedłem na poszukiwania i natrafiłem na dużą, a nawet bardzo dużą ilość łusek polskich z datami 1933 i 1934. Jak można to wutłumaczyć? Czyżby Niemcy używali, już na początku wojny, polskiej amunicji? Mieliście podobne przypadki?bartekl23
Gość Napisano 8 Czerwiec 2003 Napisano 8 Czerwiec 2003 Z miejscowymi trzeba porozmawiac w ich jezyku" ;) bo inaczej mozna wlasnie uslyszec, ze tu nic sie nie dzialo albo, ze byla wielka bitwa ale tydzien temu kolo baru po dyskotece ;)Pozdrawiam
pol Napisano 8 Czerwiec 2003 Napisano 8 Czerwiec 2003 Zawias jak masz jakies rady jak rozmawiać aby uzyskać jak najwięcej info.pozdro pol
Gość Napisano 9 Czerwiec 2003 Napisano 9 Czerwiec 2003 A ja słyszałem, że ruskie w 1920 roku tłukli się pod Łęczycą z Piłsudski. A o 1914 to nikt nie słyszał.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.