Skocz do zawartości
  • 0

reval 1943

lain

Pytanie

Napisano

juz kiedys ta blaszka byla w dziale identyfikacja,tyle ze jej druga strona(poniewaz jak czyscilem wykopki to dopiero trafilem na ten napis)ale jedyne co sie wtedy dowiedzialem to ze jest pradopodobnie z jarmarku".wiem ze Reval to miasto w later Estland"(estonia?).chcialbym wiedziec cos na temat czy jednostki ktore tam stacjonowaly trafily pozniej w okolice Gdanska.(jednostki niemieckie)poniewaz blaszka ozdoba(czy jak to zwac) zostala trafiona wsrod monet niemieckich,roznego rodzaju broszek,obraczek itp.(niemieckich i austriackich)(moze uchodzcy stamtad-ale z estonii?) a szukam ciagle sladu skad to sie znalazlo nagle w Gdansku.kto mogl to pozucic.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

juz kiedys ta blaszka byla w dziale identyfikacja,tyle ze jej druga strona(poniewaz jak czyscilem wykopki to dopiero trafilem na ten napis)ale jedyne co sie wtedy dowiedzialem to ze jest pradopodobnie z jarmarku".wiem ze Reval to miasto w later Estland"(estonia?).chcialbym wiedziec cos na temat czy jednostki ktore tam stacjonowaly trafily pozniej w okolice Gdanska.(jednostki niemieckie)poniewaz blaszka ozdoba(czy jak to zwac) zostala trafiona wsrod monet niemieckich,roznego rodzaju broszek,obraczek itp.(niemieckich i austriackich)(moze uchodzcy stamtad-ale z estonii?) a szukam ciagle sladu skad to sie znalazlo nagle w Gdansku.kto mogl to pozucic.

Napisano

a podejrzewam ze przyczepione bylo do tego.male herbiki z lwami.(ponoc ryszard lwie serce????) rowniez moje pytanie jako funkcje to spelnialo.jak to moglo sie nosic.czy ktos widzial cos podobnego? robione pewnie na zamowienie.inicjaly itp.czy ktos ma zrodla jak przedstawiala sie sytuacja w miescie reval w 1943.czy moze to jednak nie miasto reval poniewaz po eval" jest kropka.czyli moze jakis skrot,jezeli tak to jaki?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie