$pier$ Napisano 14 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2006 Witam ostatnio wykopałem ok 200 niemieckich naboji wraz z łuskami od Nieieckiego Mausera,Moje pytanko -Jak najłatwiej nadac połysk a łusce,jakich preparatów trzeba użyć ?? Chodzi mi o tzw Domowe" wytworyCzekam na odpowiedzi z góry dzękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho Napisano 14 Styczeń 2006 Share Napisano 14 Styczeń 2006 łuski fajnie czysci kwasek cytrynowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 14 Styczeń 2006 Share Napisano 14 Styczeń 2006 Te łuski to mosiądz czy stal? A jak to są całe naboje to lepiej się tego pozbyć.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
$pier$ Napisano 15 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2006 stalowe są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 15 Styczeń 2006 Share Napisano 15 Styczeń 2006 Stalowe, to polecam autolize. Równie dobra jest elektroliza ale w wypadku łuseek problematyczna jest ilość kabli potrzebnych do podpięcia.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
$pier$ Napisano 15 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2006 A mozesz wytłumaczyc na czym polega autoliza ??.I jak bede mial mosiezne bo napewno kiedys zawitają do kolekcji to co mam wtedy zrobić ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 15 Styczeń 2006 Share Napisano 15 Styczeń 2006 Zapraszam do wyszukiwarki. W wypadku wątpliwości pytaj.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
$pier$ Napisano 16 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2006 Jeszcze jedna zecz,przed remontem znioslem moje wykopki do piwnicy oczywiscie były Odrdzewione" ja tu wczoraj schodze po fanty patrze a tu nazat zardzewialy i pokryły sie jeszcze jakimś czerwonym nalotem ;( Powiedzcie jek dobrze zakonserwowac ?? znaleziska ??I czy musi być tak odrdzewnione ze ma sie az blyszczec od srebrnego koloru ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 16 Styczeń 2006 Share Napisano 16 Styczeń 2006 W piwnicy jest wilgoć. Należałoby po wyczyszczeniu eksponaty zabezpieczyć, np. bezbarwnym lakierem typy Capon lub roztworem wosku w benzynie i nie trzymać eksponatów w piwnicy.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.