Skocz do zawartości

WIR KAPITULIEREN NIE - Wrocław 1945 zdjęcie

seemann

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam,

jakiś czas temu (raczej dawniej niż ostatnio) pojawiło się na forum zdjęcie współczesne z jakiejś cukrowni z Wrocławia(jeśli dobrze pamiętam) z dobrze zachowanym napisem z 1945 roku WIR KAPITULIEREN NIE! Czy ktoś pamięta gdzie to było/ma to zdjęcie?

pozdr

Seemann
Napisano
otóż niestety pomyliłem się, to nie było na naszym forum. Ale już znalazłem, więc dla zainteresowanych ciekawy link:

http://wroclaw.hydral.com.pl/002199,z,59973,1,foto.html#st
Napisano
Witam.Dobry temat można zacząć wątek,gdzie zachowały się napisy na budynkach.Ja osobiście spotkałem się z tym w miejscowoci Pieniężnica,blisko Białego Boru.Napis znajdował się na budynku obok prztstanku PKS.POZDRO dAREK.
Napisano
Natomiast pozostało w u miejscowych określenie październiki" dla marnej wartości pracowników sezonowych o niskiej kulturze. Oprócz tego jeszcze zapachy związane z kampanią cukrowniczą.
Sama Klecina - miodzio. Ile tam można jeszcze rzeczy ująć.
Granica między Krzykami i Kleciną jest na Ślęży - taka mała rzeczka przed zajezdnią tramwajową.
A temat sali gdzie ponoć AH (pewnie legenda) przemawiał?
Napisano
Witam
oj jeżeli chodzi o napisy to Świebodzice ! w których mieszkam to miasto przypomina cos takiego jakby kiedys wsyzyscy niemcy zgineli i budynki obrzucono tynkiem. Teraz gdy podczas remontów sa odkrywane mozna spotkac bardzo duzo roznych napisów na browarze kominach tutaj niemiecki orzeł pieknie sie prezentuje

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie