m72 Napisano 27 Kwiecień 2006 Napisano 27 Kwiecień 2006 PRÓG - chodzi o pokrętło odpowiadające za czułość :) a wcześniej było dobrze :), może coś się uszkodziło ???
Kopi Napisano 27 Kwiecień 2006 Napisano 27 Kwiecień 2006 Witam.A nie lepiej zadzwonić do producenta jeżeli coś jest nie tak z wykrywką. Myślę, że najprędzej udzieli odpowiedzi czy tak ma być :D czy wykrywka jest niesprawna.PozdrawiamKopi
gibki9 Napisano 27 Kwiecień 2006 Autor Napisano 27 Kwiecień 2006 zauwazypem ze kazdemu wykrywacz chodzi inaczej ,kazdy ma iepowtarzalny" sprzęt:)))
pavelock Napisano 29 Kwiecień 2006 Napisano 29 Kwiecień 2006 dawno sie nie odzywałem , ale testowałem sprzęt w terenie .wyniki są różne , jednego dnia Master jest bezbłędny , dyskryminacja chodzi bez zarzutu i wyłapuje tylko kolor . Innego dnia pokazuje i kolor i all metal . Zauważyłem jednak że dźwięk jest inny przy najechaniu na żelazo na ustawieniu tylko na kolor.
gibki9 Napisano 29 Kwiecień 2006 Autor Napisano 29 Kwiecień 2006 dokaldnie np jak najezdzm na monete z miedzi sygnal jest taki czysty,a jak na folie aluminowa po cukierku to sygnal taki urwany szczekniecie,trzeba sie poprostu przywyczaic,albo wydac jeszce raz tyle kasy i kupic cos zagranicznego:)w moim przypadku ,jak kopie sobie tylko raz w tyogdniu zupelnie wystarczy.
pavelock Napisano 4 Maj 2006 Napisano 4 Maj 2006 Mój Master dzisiaj zgłupiał . W ogóle nie rozpoznawał koloru , walił tak samo na gwoździe jak na kolor , i nie dało się go w żaden sposób ustawić .
m72 Napisano 17 Maj 2006 Napisano 17 Maj 2006 .....i zapadła cisza....tak informacyjne napiszę, że biegałem z masterem w słńcu, po polu i sprawił się nieźle. Martwiłem się nagrzaniem cewki i elektroniki od słońca ale nic to nie zmieniło w działaniu MII działał tak samo w deszczu i wilgoci jak i w słońcuPOZDRAWIAMM-72
gibki9 Napisano 18 Maj 2006 Autor Napisano 18 Maj 2006 ja powiem tak jakis super MASTER to on nie jest ,wykonanie marne juz mi sie obudowa od elektroniki rozleciala i ta naklejka na panelu sie odkleja(jak by nie mozna bylo napisac na palstyku oznaczen) cewka okreca na tym łaczeniu teleskopowym,dyskryminacja roznie zalezy od mineralizacjii zelaza,ale porownujac bo mialem wczesniej BH lone stara to nie ma co porownywac dyskryminacji,cena za jaka kupilem czyli 500zl nowka wydaje sie max co mozna za niego dac,ale lepiej dozbierac i kupic sobie cos np ja teraz mysle nad BH land starem bo w lone starze brakowalo mi trybu statyczneo i dlatego zmienile na mastera.
pavelock Napisano 20 Maj 2006 Napisano 20 Maj 2006 gibki, ja nie moge sobie poradzić z Masterem na statyce . Po prostu wyje na wszystko i lepsze efekty mam na dynamiku . Może poradzisz jakieś konkretne ustawienie ? z góry dzięki i pozdrawiam .
gibki9 Napisano 20 Maj 2006 Autor Napisano 20 Maj 2006 mnie znowu lepiej chodzi na statyku:)bo nie popiskuje piszczt tylko jak natrafi na metal tylko ze nawet na max dyskryminacji potafi znajdowac śrube 10 -tke mocno skoroodaną wiadmoo (mineralizacja),ktorej mi np bounty hunter nie łapał,widac kazdy ezgemplarz dziala inaczej,wykrywki sa strojne recznie jak komus reka drzala bo z raa nie chlapnał:) to zele poustawial.
pavelock Napisano 20 Maj 2006 Napisano 20 Maj 2006 Może ja coś źle nastawiam , napisz konkretnie jakie zakresy ustawiasz . Ja na dynamiku ustawiam kolor - 9 , próg - 6 , grunt - 0 . Jak najadę np. na gwoździa jest troszkę inny dźwięk .
gibki9 Napisano 20 Maj 2006 Autor Napisano 20 Maj 2006 no to ja na statyku ustwaiam czułosc 9 ,dyskryminacje na 8 i grunt na 0 wtedy z reguły nie pokazuje mie przedmiotów stalowych chyba ze jakies wyjatkowo zarusciale,ale np kapsli po browarze nie pokazuje na 100%:)a na dynamiku ta ksamo tylko zmniejszma czułosc na 7-8,ale i tak popiskuje sobie;/a dotoroic do gruntu to sie ta wykrywke poprostu nie da;/,albo ja nie umiem cjociaz moj kolega tez nie umie a ma inny wykrywacz o podobnej budowie. co do sygnalów ,to folie alu mi wykrywa szczekineciami tam samo zelazo,a kolor tak dluzej pewniej,ale te sczekniecia czasem bywaja zgubne,bo boratynke wyjalem na sczeknieciu.
pavelock Napisano 20 Maj 2006 Napisano 20 Maj 2006 No własnie , i ja kilka razy prawie ominąłem niezłe fanty , bo myślałem że jakis fajans .
m72 Napisano 25 Maj 2006 Napisano 25 Maj 2006 Jestem ciekaw czy ktoś z was chodzi z Masterem z większą cewką?? i czy są lepsze wyniki w szukaniu ????
m72 Napisano 25 Maj 2006 Napisano 25 Maj 2006 ;(((zapomniałe napisać jaką śr. cewki mam w swoim MII ...większą od 23cm ,standard
gibki9 Napisano 25 Maj 2006 Autor Napisano 25 Maj 2006 zalosne jest to, ze cena cewki kosztuje prawie tyle co wykrywacz w promocji:)pewine wieksza zwiekszy zasieg,ale ogolnie jesli chodzi o masterka zasiegi to nie sa najgorsze przy tej malej cewce,bym powiedzial nawet niezle.
gibki9 Napisano 25 Maj 2006 Autor Napisano 25 Maj 2006 ostatnio bylem z kolega on mial garecika ace 250 ja masterka ,on 2 mosinki ,ja 13 i 2 łuski od mausera, idąc za nim znajdowalem,jednak chyba cos w tym jest, lub nie umial go ustawic.
m72 Napisano 27 Maj 2006 Napisano 27 Maj 2006 chciałem wymienic na większą ale ;] ale już mi przeszło,-koszt cewki 27cm 250pln-wysyłka sprzętu celem zestrojenia cewki do reszty-pozdrawiam
fraktal Napisano 27 Maj 2006 Napisano 27 Maj 2006 Witam. Troszke chodziłem. Dyskryminacji nie używam-brak mi cierpliwości do tego sprzętu. Chodze na statyku na dyskryminacja 1, próg 5, grunt 0. Wykopuje wszystko, gwoździe i kapselki też- wole to niż próbować rozgryźć tą wykrywke. Kilka monet wykopałem, jakieś rupiecie. To i tak miłe pospacerować po lesie, po polu :-) Jestem wyluzowany. Choć czasem buczy ciągle i nic nie daje zerowanie co kilka chwil, ustawianie gruntu, kopie puste dołki jak kret jakiś. To znów jak załapie to pracuje przyjemnie przez kilka godzin, dając wyraźne precyzyjne namiary. Ale znów ta CEWKA. Zakleiłem DZIURY OD PRODUCENTA, trąciłem kamień i obok się wykrusza. Tylko w domu na dywanie mam równo i bez kamieni, tu mam szukać? Powinni w zestawie dawać klej distal do cewki. W końcu cała się rozpadnie... Mam żal do Producenta za cewke. Na jego stronce wygląda ona wspaniale. Kupiłem dziś Odkrywce" numer majowy (5/2006), strona 15 reklama mojej wykrywki. Sonda znów piękna! Oszustwo...
fraktal Napisano 27 Maj 2006 Napisano 27 Maj 2006 I tak nie mam teraz zbyt dużo czasu. Na to co używam wystarczy. Już mi się niemal zwróciło to 500zł. Mam tu blisko fajną plaże, wczasowicze składają się na mój nowy sprzęt :-) Wkrótce sezon. Jak skończy się klej lub cewka zostanie w końcu gdzieś na polu, kupię coś lepszego.
fraktal Napisano 27 Maj 2006 Napisano 27 Maj 2006 Jakiś czas temu, teraz już nie fotografuję, już mi przeszło. Wkręcone w imadełko, przetarte delikatną szczoteczką stalową. Dostają owe życie" wracając tam, gdzie ich żywioł-ponownie do obiegu... Jestem zarażony... Zawsze będę to robił... :-) I Wy też.
pavelock Napisano 6 Czerwiec 2006 Napisano 6 Czerwiec 2006 No dzisiaj mnie mój Master - czyli mistrz - zaskoczył . Pracował bezbłędnie na dynamiku i dyskryminacji . Odrzucał wszelkie żelastwo i pokazywał tylko kolor . Tak trzymać .
gibki9 Napisano 6 Czerwiec 2006 Autor Napisano 6 Czerwiec 2006 a ja kupilem tessoro bo mnie ch.. strzelil z tym masterem testy w niedziele sie okaze ktory lepszy:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.