Skocz do zawartości

MASTER 2

gibki9

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 166
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
mam pytanie do gibkiego . jak ustawić optymalnie aby nie wykrywać żelaza ? wczoraj chodziłem kilka godzin i nie mogłem się dostroić , w sumie najlepsze efekty były własnie na duo-tonie choć wskazywało wszystko i kolor i żelazo .
Jeżeli możesz coś podpowiedzieć będę wdzięczny .pozdr.pavelock
Napisano
mnie np gwozdzie odrzuca juz przy dyskryminacji ustawionej na 4 a jak dam na 10 to saperki fiskarsa nie widzi,jak chodzilem po plazy i mialem ustawinie na 7 to jak przejezdzalem nad kapslami po browarze to bylo zero reakcji,nad podkowa tak samo na polu,nawet nie pisnal.,moze masz cos nie tak z wykrywka.
Napisano
Hmm, jak to jest z chodzeniem po plazy, nie czepia się nikt, słyszałem kiedyś że jakiś kolo poszedł na plaże to go pogonili inni psełdo poszukiwaczwe" za wejście na ich teren, nie ma z tym kłopotu ??????
Napisano
jak jest plaza prywatna to wlasciciel moze przegonic,moze sam szuka,a teraz martwy sezon ,malo ludzi, nikt nie pilnuje,a najlepiej zawsze z wczesnego rana ,szukac.
Napisano
to macie fajnie !!!, bo ja to z centralnej Polski, ale kiedyś i ja zabiore swojego mastera na plaże,
eeehh byle do niedzieli
pozdrawiam
EMA na niskim błotniku ;)
Napisano
Witam.
Pożyczyłem koledze mojego Mastera. Ja chodziłem z innym (którego nazwy nie będę wymieniał bo nie w temacie) ale widziałem jego pracę (Mastera)na duotonie w dynamiku. Muszę stwierdzić, że na monetki jest niczego sobie, bardzo ładnie wybiera. Dyskryminacja działa moim zdaniem poprawnie, pinpoint też bardzo porządnie wskazuje fancika. zasięgi jak na monetki w porządku. To tak na razie, za kilka wyjadów odezwę się znowu i napiszę jak się ma w porównaniu do innych moneciaków, zasięgi itd. No i zobaczymy jak sobie radzi w statyku na militarce.
Pozdrawiam
Kopi
Napisano
duo-ton psu na bude chyba ze jest to plaza i jescze nie zasmiecona,bo i fanty na glebszej glebokosci naet kapsle pokazuja ze sa ze stali,wiec na monety ogolnie dynamik lub statyk i dyskryminacja na okolo 7-10 mozna na 10 wtedy wogole zelaza nie widzi,ale mniejszy zasieg, mam pytanie czy regulujac pokretlem gruntu tracimy na glebokosci??na jakims ustawieniu?
Napisano
Po kilkumiesięcznym używaniu Mastera II, stwierdzam że, producent lepiej by zrobił ( użytkownikom oczywiście ), gdyby zamiast funkcji DUO TON, na przykład dorzucił większą cewkę w standardzie ( zamiast 23 cm wrzucić 27 cm ). Tak na marginesie, czy jest ktoś na tym forum kto jest zadowolony z tej funkcji?
Napisano
Witam.
Nie bardzo rozumiem w czym jest problem. Przynjmniej u mnie funkcja działa i właśnie w dynamiku chodzę na duotonie. Czasami przekłamuje to fakt ale chyba nie ma wykrywki, która tego nie robi.
Pozdrawiam
Kopi
Napisano
no problem jest w tym ze przeklamuje:)i np monete na wiekszej glebokosci moze pokazac jako stal i wtedy ja ominiemy jezeli szukamy tylko koloru.
Napisano
Do Kopi. Witam.
...Przynjmniej u mnie funkcja działa i właśnie w dynamiku chodzę na duotonie..." ???
Nie bardzo wiem jak to zrobić?
Mam możliwość pracy statycznej lub dynamicznej lub DUOTON. Jak zrobić by w włączyć dynamikę i DUOTON razem? Pozdrawiam
Napisano
miałem tą dziwną wykrywke .ma jedną wadę ,brak zalet!!!boratynke 10 cm max.
i nie mozna chodzic z tym sprzętem po rosie.tragedia.
wykonanaie mizerne.po 3 dniach gniazdo słuch,rozwalone.szkoda.
  • 2 weeks later...
Napisano
dyskryminacja nie działa poprawnie :( wszystko pokazuje żelazo i kolorek, czy u was urzytkowników mastera to samo się dzieje próg na 9, żelazo/kolor 9 ustawione, i nic to nie dało pocieszam się tym że dałem niższą cenę od tej teraz ;D
pzdr
Napisano
Witam.
Przy ustwieniach dyskryminacji na 9 to tak jak być prawie wogóle nie włączył bo 10 to all metal.
Przy ustawieniach na polu próg 7-8 i dyskryminacji na 4-6 koleżka moim Masterem nie kopie śmieci stalowych i wyjmuje sam kolorek i jedynie duże metalowe gadżety.
Proponuję na spokojnie pobawić się ustawieniami i wyłapać najbardziej przyjazne i odpowiednie dla uzytkowników ustawienia a nie od rau płakać na forum. ;)
Pozdrawiam
Kopi
Napisano
nie wiem kopi co ty piszesz ,u mnie jak dam na 10 dyskryminacje to mi calkowicie wywala zelazo, no moze procz przedmiotow wielkosci 1x1 metra (może masz zle przyklejoną tą nalepke ,moze jest odwrotnie:)i powyzej,ale saperki nie widzi!!,ale prawda jest to ze juz przy okolo 4 nie widzi, odlamkow gwozdzi itp. jak juz pisalem wczesniej.
Napisano
Witam.
Taaa, pomyliłem się z Bartkiem - fakt w Masterze na 0 jest all metal, Sorki za wprowadzenie w błąd.
Na 9 powinien praktycznie odrzucić żelazo. Chociaż duże fanty żelazne na pweno będzie wskazywał.
Pozdrawiam
Kopi
Napisano
coś nie tak ale zbadam to naukowo,tak jak pisałem to na tych ustawieniach gwoździe pokazywał....

bez odbioru...
Napisano
ale lipa dyskryminacja działa na ustawionym na minimum 'progu' w dynamiku, czy u was to samo się dzieje????

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie