megakura Napisano 7 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2006 bardzo solidna ksiazka, od genzy wyscigu liniowcow, budowa statku, koncepcje i rozwiazania techniczne, dokladne charaterstyki kapitana, oficerow, zwyklych marynrzy, wlasciciela lini, konstruktora statku a konczac na pasazerach od pierwszej do trzeciej klasy. naprawde cala masa faktow, zdarzen, opisow itp itp... co jeszcze wazne opis epoki w ktorej cale wydarzenie mialo miesce, co wbrew pozorom ma duze znaczenie.ksiazka wpadla mi w reke calkiem przypadkiem nawet nie sadzilem ze mnie tak wciagnie i ze bedzie tak obszerna materialowo.wstyd sie przyznac ale moja dotychczasowa wiedza na ten temat byla praktycznie zerowa, teraz nawet itanic" z leonardo smakuje inaczejpolecam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUSZYNA Napisano 12 Styczeń 2006 Share Napisano 12 Styczeń 2006 O ile mi wiadomo ;-)toTitanica"odnalazł Robert Ballard,w 1985 roku przy pomocy podwodnego robota.A Jacqes Cousteau był twórcą sprzętu do swobodnego nurkowania tzw.Aqualungu.I to już w 1940 roku.pozdrawiamkruszyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobson1 Napisano 12 Styczeń 2006 Share Napisano 12 Styczeń 2006 Kruszyna, święte słowa. Oczywiście chodziło mi o Ballarda. Nie wiem skąd ten Cousteau. To chyba przemęczenie, pisałem tego posta dośc późno i to po ciężkim dniu. Dzięki za sprostowanie, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scapa flow Napisano 13 Styczeń 2006 Share Napisano 13 Styczeń 2006 Moze troszke nie na temat, ale rowniez warte przeczytania The discovery of the Bismarck" autorstwa Robert D Ballard. Swietne pozycja!!!!Warto przeczytac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.