raff3 Napisano 6 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2006 Witam serdecznie!Za radą kolegów z forum zacząłem czyscic łuski zalegające na półce. Urzyłem do tego celu octu+sól kuchenna, i oto efekt przedstawiam na załaczonym zdjeciu. Nie wiem dlaczego górna część pokryła sie takim dziwnym nalotem którego nie można usunąć. Wcześniej czysciłem inne łuski i nie było tego nalotu, czy ma to związek z materiałem z jakiego wykonane są łuski?. Prosze o pomoc w tej materii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raff3 Napisano 6 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2006 Oto zdjecie po czyszczeniu i jak widac dalej jest ten nalot. Jeszcze jedno jak da się najbezpieczniej wyprostować zagiętą łuskę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacw Napisano 10 Styczeń 2006 Share Napisano 10 Styczeń 2006 Może to efekt wystrzału? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 10 Styczeń 2006 Share Napisano 10 Styczeń 2006 Łuska prwdopodobnie wystawała kawałek z ziemi. Po trawieniu zrobiła się czerwona teraz tyko polerowanie może coś pomóc. Lepiej od razu polerować jak trawić.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raff3 Napisano 13 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2006 Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
$pier$ Napisano 16 Styczeń 2006 Share Napisano 16 Styczeń 2006 Ale ten ocet z solą kuchenną to trzeba jakos podgrzać ?? Czy normalnie wsypać i zamieszać ?? I jak to sie czysci ?? w jaki sposob ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 17 Styczeń 2006 Share Napisano 17 Styczeń 2006 To jest mocny środek, wystarczy zmieszać (proporcji nie znam, niestety, łuski będą czerwone po takim zabiegu.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.