TATA-poz Napisano 6 Styczeń 2006 Autor Napisano 6 Styczeń 2006 Witam,znalazłem COŚ - nie potrafię do niczego tego przypasować, leżało w miejscu gdziebyło sporo łusek,po bokach spłaszczone ( jak do klucza ?)długość ok 3 cmgwintlekko oczyszczonebędę wdzięczny za pomoc
pik78 Napisano 6 Styczeń 2006 Napisano 6 Styczeń 2006 Jest to ,proszę ja ciebie ,standardowy odłamek artyleryjski -na śmietnik z tym !Za parę miesiecy ładniejsze sztuki wykopiesz...pzdr pik
Mauser Napisano 7 Styczeń 2006 Napisano 7 Styczeń 2006 standardowy odłamek artyleryjski ? z gwintem ? wydaje mi się, że to jednak zapalnik pocisku moździezowego
TATA-poz Napisano 6 Styczeń 2006 Autor Napisano 6 Styczeń 2006 Witam,znalazłem COŚ - nie potrafię do niczego tego przypasować, leżało w miejscu gdziebyło sporo łusek,po bokach spłaszczone ( jak do klucza ?)długość ok 3 cmgwintlekko oczyszczonebędę wdzięczny za pomoc
TATA-poz Napisano 7 Styczeń 2006 Autor Napisano 7 Styczeń 2006 bardziej już skłaniam się ku wersji że to zapalnik , ma gwint i wyżłobienia po bokach ułatwiające wkręcanie i dociskanie kluczem , ale czy nie za mały ? - ma ok 3 cm - do jakiego pocisku moździeżowego to mogło pasować i jakiej produkcji ?Datowanie też może być ciekawe - bo znaleziony zostałw miejscu ciężkich walk w 02.1945
Pytanie
TATA-poz
Witam,
znalazłem COŚ - nie potrafię do
niczego tego przypasować, leżało w miejscu gdzie
było sporo łusek,
po bokach spłaszczone ( jak do klucza ?)
długość ok 3 cm
gwint
lekko oczyszczone
będę wdzięczny za pomoc
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.