IRONRAT Napisano 5 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2006 Za Onetem. Dla poprawy samopoczucia.USA: Czterolatek na liście groźnych terrorystówNie chcę, być na liście. Ja chcę lecieć, żeby zobaczyć babcię" - oświadczył czterolatek, którego nazwisko figurowało na liście groźnych terrorystów. Ze względów bezpieczeństwa malca i jego mamy nie chciano wpuścić na pokład samolotu.Reakcja Edwarda Allena na wiadomość, że jego nazwisko figuruje na liście osób, które ze względów bezpieczeństwa nie mogą wejść na pokład samolotu, powinna była przekonać ochroniarzy, że nie jest terrorystą.Nie chcę, być na liście. Ja chcę lecieć, żeby zobaczyć babcię" - oświadczył czterolatek, co przekazała, powołując się na matkę malca, agencja Associated Press.REKLAMA Czytaj dalej Sijollie Allen i jej syn mieli problemy przy wsiadaniu w grudniu na pokład samolotów, gdyż na amerykańskiej rządowej liście potencjalnych terrorystów figurował ktoś o tym samym imieniu i nazwisku, co mały Edward.Jego matka powiedziała, że kilka minut zabrało przekonywanie agentów ochrony na lotnisku w Houston, skąd ostatecznie wyleciała wraz synem do Nowego Jorku.Pani Allen - imigrantka z Jamajki - powiedziała, że, gdy już wracała 26 grudnia, na lotnisku La Guardia sprawdzający bilety powiedział jej, że powinna być szczęśliwa, że się ją mimo wszystko przepuszcza.Listę osób niewpuszczanych na pokłady samolotów stworzono bezpośrednio po zamachach 11 września 2001.Rzeczniczka władz lotniczych USA Carrie Harmon mówi, że zaleciły one przewoźnikom wpuszczenie na pokład dzieci poniżej 12. roku życia, chociaż mają te same nazwiska, które figurują na czarnej liście".Ironrat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.