PATRON Napisano 31 Maj 2003 Autor Share Napisano 31 Maj 2003 witamMam drobny problem : nie mogę jakoś moim wątłym umysłem wypracować metody przechowywania plombek ołowianych które sobie znajduję i zbieram :-(((((((Może któryś z szanownego grona ma metodę jak zbierać takie przedmioty i jak im zapewnić godziwą starość w zbiorach. Niestety lokalowe kwestie wykluczają zrobienie gablotki i eksponowanie tychże znalezisk w formie muzealnej.....Marzy mi się metoda trwała, estetyczna, niedroga i zajmująca mało miejsca... Proszę o porady.Pozdrawiam PATRON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro5 Napisano 2 Czerwiec 2003 Share Napisano 2 Czerwiec 2003 Witam.Widziałem kiedyś specjalne albumy do monet ze stronami z przezroczystego tworzywa sztucznego z dość obszernymi kieszonkami na monety, w które powinny zmieścić sie plomby.W albumie tego z pewnościa nie da sie trzymać, ale może można dostać same strony.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dundee Napisano 2 Czerwiec 2003 Share Napisano 2 Czerwiec 2003 Kiedys widzialem na wystawie kwiatow zielnik :)Smiesznie brzmi, ale powinno dzialac. Wygladalo toto jak gruby skoroszyt z wpietymi kartkami.Caly bajer w tych kartkach" bo wygladaly one jakbyspolozly arkusz sztywnego, przezroczystego celuloidu nastepnie wzdluz 3-ech krawedzi przylkeilbys plastikowe dystansy (ok 4-6mm) i to wszystko nakryl druga warstwa celuloidu. Robila sie taka skrzyneczka o grubosci 4-6mm otwarta na gorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berthie Napisano 2 Czerwiec 2003 Share Napisano 2 Czerwiec 2003 Segregator format a5 i masa koszulek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 3 Czerwiec 2003 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2003 Witam,dzięki za odzew chyba się skuszę na ten zielnik :-))))), Koszulki do monet mają jedną wadę : strasznie się w nich ołów utlenia, z tego co się zorientowałem to reaguje jakoś z tym plastikiem z którego są zrobione, a tak nawiasem mówiąc to ponieważ zbieram od lat monetki to radzę : broń Boże nie trzymajcie monet miedzianych i z brązu w tych klaserkach umizmatycznych" bo to zabija monetki z czasem....PZDR PATRON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onufry Napisano 3 Czerwiec 2003 Share Napisano 3 Czerwiec 2003 Skoro niemasz gdzie ich przehowywać to je zakop. :)))Ktoś inny bedzie miał frajde.Miejsce zakopania na prv poprosze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.