romkow Napisano 2 Styczeń 2006 Autor Napisano 2 Styczeń 2006 Blacha ok 4cm X 4cm. Napisy: WILHELM I, KAISER VON, DEUTSCHLAND. Nie mam pojęcia do czego mogła służyć. Prosze o informacje. Romko
YoWheris Napisano 3 Styczeń 2006 Napisano 3 Styczeń 2006 witamjest to klamra, prawdopodobnie od jakiegos paska. Moze by od paska torby. Mój Wilhelm ma 4 dziurki, nie wiem czemu mogly sluzyc. Klamra posiada 3 zeby, widoczne poni|ej wizerunku wilhelma, w tym miejscu material zachaczal sie o te zeby. Moze ktos wie cos wiecej?
romkow Napisano 3 Styczeń 2006 Autor Napisano 3 Styczeń 2006 YoWheris dzięki za sugestie. Sądząc po latach kiedy żył Wilhelm I nie jest to takie stare, ale b. mnie intryguje do czego mogło służyc. oczywiście do paska mogło służyć a może do jakiegoś sznura ozdobnego? Możne znajdzie sie fachowiec od umundurowania z tamtych czasów i nas oświeci.
Pytanie
romkow
Blacha ok 4cm X 4cm. Napisy: WILHELM I, KAISER VON, DEUTSCHLAND. Nie mam pojęcia do czego mogła służyć. Prosze o informacje. Romko
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.