Cześć wszystkim. Mam pytanie odnośnie identyfikacji menażki. Jakieś kilkanaście lat temu w Grodźcu śląśkim [woj. śląskie pomiędzy Bielskiem a Skoczowem] znalazłem w korycie malutkiego potoku menażkę [dolną część] w kolorze oliwkowym [ nieopodal leżała polska manierka ]. Posiadała ona z przodu napis otoczony okręgiem: B.G.B. Bruun 1918 Czy ktoś się oriętuje kto używał takich menażek i co oznacza ten napis. Niestety zdjęcia nie mogę zamieścić gdyż menażki już nie posiadam. Pozdrawiam.
Pytanie
Gość
Mam pytanie odnośnie identyfikacji menażki. Jakieś kilkanaście lat temu w Grodźcu śląśkim [woj. śląskie pomiędzy Bielskiem a Skoczowem] znalazłem w korycie malutkiego potoku menażkę [dolną część] w kolorze oliwkowym [ nieopodal leżała polska manierka ]. Posiadała ona z przodu napis otoczony okręgiem:
B.G.B. Bruun 1918
Czy ktoś się oriętuje kto używał takich menażek i co oznacza ten napis. Niestety zdjęcia nie mogę zamieścić gdyż menażki już nie posiadam.
Pozdrawiam.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.