ma.ko Napisano 2 Styczeń 2006 Autor Napisano 2 Styczeń 2006 Wiatm.Mam pytanie?Czy znane sę wam linie umocnień w lesie na wysokości wsi Rożnowo (pomiędzy Obornikami wlkp. i Rogoźnem)...W lesie jest kilku kilometrowy pas okopów i wyraźnie można rozpoznać stanowiska cięższej broni maszynowej..,a praktycznie wogóle śladów poszukiwań...Prosiłbym o informacje o tym terenie i ogólnie o tych okolicach...Dzięki..
hecer Napisano 15 Styczeń 2006 Napisano 15 Styczeń 2006 ja jestem z rogoźna--słyszałem co nie co--odezwij sie do mnie gg-1878093
wiciu_r Napisano 15 Styczeń 2006 Napisano 15 Styczeń 2006 Podobnie z drugiej strony Obornik w kierunku na Szamotuły są 3 linie okopów 1 wojna albo powstania. Resztki taśmy od maxim wyszły...
piaskowy Napisano 8 Luty 2006 Napisano 8 Luty 2006 okopy na południowym brzegu Warty zostały wykopane na poczatku lutego 1945r/po wyzwoleniu obornik/i miały stanowić ewentualną linię obrony wrazie niemieckiego atakuod wału pomorskiego
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.