aaaa.gggg Napisano 30 Grudzień 2005 Autor Napisano 30 Grudzień 2005 Witam.Mam możliwość przez znajomego kupienia wykrywki w Angli.Powiedzcie Szanowni Forumowicze jak jest tam z cenam wykrywaczy takimi co u nas kosztują 2000tys.zł.Np.Whaitsy,Garrety,Fischery,itp.Czy się opłaca i jak jest z przewozem przez granice??PozdrawiamZwierz
kawon30 Napisano 30 Grudzień 2005 Napisano 30 Grudzień 2005 Nowe są droższe, tak że się nie opłaca.Ale w niektórych komisach można czasami coś wypatrzeć.Z przewozem przez granicę nie ma problemów bo jesteśmy w UE.Wrzucam linka do jednego z komisów, ceny trochę wysokie jak na używane sprzęty,ale czasem mają coś niedrogiego, trzeba tylko obserwować co się nowego pojawia.http://www.staffsmetaldetectors.co.uk/secondhand.htma jeszcze jedno,większość komisów daje tam gwarancję na 3-6 miesięcy
VanWorden Napisano 31 Grudzień 2005 Napisano 31 Grudzień 2005 Witam!Generalnie nie polecam duzych sklepów bo faktycznie może być drożej (choć nawet tam np.Cscopy są o wiele tańsze niż u chyba gorączkującego polskiego dystrubutora:)) niż u nas. Wśród tych sklepów także są duże różnice więc sprawdzaj ceny indywidualnie.Tańsze niż w Polsce i najlepsze w Anglii ceny są bez wątpienia tu:http://www.detector-distribution.co.uk/http://www.metaldetectingbooks.co.uk/ (świetne ceny XLT i DFX!)PozdrawiamVW
radek66 Napisano 31 Grudzień 2005 Napisano 31 Grudzień 2005 ja wlasnie siedze w na wyspie i podam ci ceny po nowym roku.generalnie sa porownywalne ale niektore modele zdecydowanie tansze.co do granicy to proponuje tylko podroz autobusem bo na lotnisku bedzie problem - ...a po co, a dlaczego, itd." autobusow nie sprawdzaja wiem bo seidze tu juz 1.5 roku i nigdy nie trafilem na kontrole.
VanWorden Napisano 31 Grudzień 2005 Napisano 31 Grudzień 2005 Przewóz przez granicę jest legalny, więc w samolotach też nie ma problemów, ale inna sprawa to cło. Nie wiem jak jest teraz ale polecam np.wyjęcie sprzętu z pudełka, tak by nie wyglądał jak ze sklepu:)
radek66 Napisano 31 Grudzień 2005 Napisano 31 Grudzień 2005 nie powiedzialem ze sprzet jest nielegalny ale do bagazu podrecznego na pewno sie nie zmiesci a schowany w bagazu glownym wzbudzi podejzenie nadwyraz wyczulonych celnikow i 100% wizyta za kulisami lotniska w celu zweryfikowania podejzanego przedmiotu.
radek66 Napisano 31 Grudzień 2005 Napisano 31 Grudzień 2005 a propo cla.nie cli sie juz takich rzeczy.to tak jak by ktos chcial ocli twojego mp playera albo drogi termos na kawe. a moze gubisz czesto klucze od domu i jest ci niezbednie poytrzebny wykrywacz? a co pudelka to VanWorden ma racje. lepiej zostawic je w anglii.my i tak mamy zasmiecony kraj.
jl72 Napisano 31 Grudzień 2005 Napisano 31 Grudzień 2005 w samolocie też nie ma problemu, wiem bo przewozilem nawet 2 jednoczesnie :) przeswietlane to to było nawet kilka razy (z przesiadkami) i bez problemów, bo dokładnie widać co to jest. wiekszy problem był z laptopem, bo kazali wyciagac z podręcznegopozdrawiam
mietek Napisano 31 Grudzień 2005 Napisano 31 Grudzień 2005 Dokladnie, aktualnie mam XLT w Anglii, a podrozowalem z wykrywka tez i do Japonii. Tak wiec na lotniskach nie ma problemu, przynajmniej jak do tej pory.Jedynie kiedys sie nieco glowili nad rozkreconymi dwoma automatami nurkowymi przewozonymi wraz z laptopem :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.