Skocz do zawartości

Koszalin vol. VI

wojna1939

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 247
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Witam
Pod tym kątem jeszcze nie macałem...

Ustawiamy się wstępnie na następny łikend ?....ale już tak na poważnie;)))) Liczę na odpowiedź karisa...

co do wpisów ...znalazłem ...chłopak" usnął pod Witebskiem w 1944...ciekawa sprawa
Pozdrawiam der K.

Chwała,

wstępnie możemy rezerwować następny łyk-end.

I niechaj karis określi swoją osobowość. A może za dużo razy oglądał film Ja, Irena i ja"...

Jaris, tfu karis masz czas do przyszłego łyk-endu na decyzję co do osobowości...

Bywajcie - przypominam o materiałach na stronę - M.

Chwała,

Koszalin: 27 stycznia o godzinie 19.00 w galerii w holu kina Kryterium odbędzie się wernisaż wystawy poświęconej Grupie Moto Military.

Na wystawie zostaną zaprezentowane fotografie przedstawiające owoce żmudnej pracy nad starymi motocyklami, pochodzącymi sprzed II wojny Światowej.

Wystawę można oglądać codziennie do 14 lutego 2006 R.

Paweł Staciwa - jest pasjonatem i założycielem GRUPY MOTO MILITARY Młody i Stary. Rekonstrukcja i renowacja starych motocykli stała się treścią , sensem życia , pasją która wypełnia praktycznie każdą chwilę jego dnia powszechnego. Efekty jego pracy to w pełnym tego słowa znaczeniu unikatowe dzieła sztuki, to ocalenie wielu zapomnianych, znaczących i bezcennych zabytków, to działania będące przedmiotem podziwu i zachwytu wielu, wywodzących się z różnych kręgów ludzi. Zabytkowe motocykle militarne były i są imponujące – wzbudzają podziw nie tylko koneserów materii.

Dokonania Pawła Staciwy na niwie rekonstrukcji, odbudowy i renowacji były wykorzystywane w trakcie 40 inscenizacji bitew, z których największe to Bitwa pod Bzurą, operacja Warta-Rem, Powstanie Warszawskie oraz w programie Sensacje XX wieku.

W takcie wernisażu odbędzie się aukcja, a jej dochód zostanie przeznaczony na odbudowę spalonego warsztatu Pawła Staciwy."

Co tu się dzieje?

Dzięki omen za pocieszenie:)

Kolego wojna to bylo dobre jaris"hehhehehhehhehehehehehehhehehehehehehehehhehehehehehehehehhehehehehehehehehhehehehehehehehehheheheheheheh
Ale z ciebie kawalarz.I co to za ultimatum masz czas"?
Jak na jakims przesłuchaniu
Odnosnie spotkania to niektórzy pracuja i moga miec mniej czasu na spotkania integracyjne nawet ze szczerymi zamierzeniami

Widze ze ladny repertuar filmowy tu reprezentujecie
poszukiwany,poszukiwana" , Ja Irena Ja"
Szkoda ze nie ma jeszcze czterej pancerni i pies" hahahahah

A nastepny wekend odnosnie spotkania zobaczymy jak bede stal z czasem

Witam
Co do prezentacji....koledze L. chodziło zapewne o Ktokolwiek widział ,ktokolwiek wie..."

Jednak moim zdaniem w chwili obecnej sprawa ewoluowała w bliskie otoczenie tytułu Żandarm i kosmici" ....a gdzie się skończy?....nie będę uprzedzał faktów ;)))))
Pozdrawiam der K.

Bo sobie w końcu wymodlicie!
I kolega karis przybędzie z nakazem jako organ" po skompletowaniu materiałów dowodowych i rozpracowaniu kolejnej iebezpiecznej" grupy.
W końcu jesteście ostatnią deską ratunku dla podupadającej sprawozdawczości:)))
Pozdrawiam L.

Witam
Dobrze że Ci się nie włączył Resetuj stare...." ;))

A kogo ciekawi ?...z braku innych rozrywek urządzamy sobie siupy" i tyle...
Hobby to ma być przyjemność ,a ucieczka od własnego cienia chyba nią nie jest..
Ogólnie trzeba dać na luz...i tyle.
Pozdrawiam der K.

Witam
Co tam w wielkim świecie?? :)
Ogólnie temperatury dobowe nastrajają coraz bardziej optymistycznie...chyba jednak idzie ku lepszemu..;))

Jednak dalej aura pozostawia wiele do życzenia...człowiek zaczyna tęskić za pewnymi widokami.......
Pozdrawiam der K.

PS. Widok z pewnego namiotu o świcie"....;)

Chwała,

trochę piwa było... i motory... i dziewczyny (pewnie).
A jak Twoje jednoślady? pojada w tym roku?

Był któryś z was w Kryterium na wernisażu P. Staciwy? Ja nie byłem. Widziałem wczoraj reportarzyk w Maxie. Spopro fascynatów jest w okolicy, nawet dziewuszki poprzebierane w wojskowe ciuchy z epoki.

Omen: ornitologu jeden - jak ptaszki? nie zamarzły na zimnie? (no, nie Wam przecież hi hi).

Widzę, że zima tego roku ciężka do strawienia dla wielu jest.

Bywajcie - M.

Z tą zimą to faktycznie - ciężka do strawienia, ale trzeba już przestać narzekać na pogode. jest jaka jest i w końcu przyjdzie wiosna.
Ja byłem w Kryterium. Była aukcja ale nie wziąłem kasy a poza militarnymi przedmiotami można było kupić np.obraz Słowika (poszedł b. tanio za 150 zł). Widziałem tam też Grzegorza z aparatem i kulami.
a te motory to chyba nad zalewem polanowskim? (a może i nie). romko

Witam
A ja będę sobie dalej na zimę narzekał....a co!!?? nie wolno mi?? ;))
Zima to jedyny okres w ciągu roku kiedy można publicznie i z aprobatą ogółu ponarzekać....

Na benefisie nie byłem ...i nie wybieram się...też mi wolno!!! ;))

Chyba wiosna idzie (ludów) bo mi się na bunt zbiera....hihi
Pozdrawiam der K.

Chwała,

bunt, bunt, bunt, dość siedzenia w domu!
Teraz trzeba się położyć hi hi... jeszcze trochę wytrzymacie.

Czyżby kol. Jarosław (vel k.) miał skopany komputer, cicho jakoś z tamtej strony...

O. również zaniemówił...

w zał. rok 1912, wystawa rzemiosła i rolnictwa.

Bywajcie - M.

Witam ;)
Nic nie mam skopanego ! skopie ja komuś tyłek jak mnie nazwie jeszcze raz Karisem!!
Skończyły się wakacje dla leniów i wirtualnych gości !!!!!!!!! Jest takie powiedzenie : Kibic z dala niech się nie wp........ !
Mała fotka naszego podwórka .
Pozdrawiam ...J...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie