romkow Napisano 14 Styczeń 2006 Share Napisano 14 Styczeń 2006 der K. pięknie zaczynasz sezon. gratulacje...a co u kol. Jarosława chyba robi fotki, duuużo fotek.oby tak dalej Romko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romkow Napisano 15 Styczeń 2006 Share Napisano 15 Styczeń 2006 Witam.Żaku pozazdrościł Wam znajdek i trafił niśmiertelnik chyba zapasowej kompanii mostowe (saperów) wz. 1917, ale nie jesteśmy pewni więc wrzucił to na identyfikacje. Romkohttp://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=264343 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 17 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2006 Chwała,tiaaaa. Zatem kopiecie sobie (wbrew pogodzie i innym obiektywnym trudnościom) - i bardzo dobrze! Ja przecierpiałem całą sobotę i niedzielę. A wszystko przez fajanki.Znikam na czas jakiś - dużo pracy.Bywajcie - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der K. Napisano 18 Styczeń 2006 Share Napisano 18 Styczeń 2006 WitamW39 ,trza rzucić dziadostwo...szkoda czasu.Rozumiem ,zima ,mrozy ,ale żeby tak bez słowa (otuchy)...nikt nie ma nic do powiedzenia? ;))Ciekawe kiedy odpuści? Wszystkie dotępne prognozy krzyczą!! mrózzz ,na tydzień do przodu. Jak tu żyć?;))))))Z+R gratuluję nieśmiertelnika....wyszło coś jeszcze?Po ostatnich wypadach moja saperka straciła geometrię hihiPozdrawiam der K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 18 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2006 Chwała,jak tu się czarować, że bedzie lepiej z pogodą... nie ma co. Pozostaje jedynie mieć nadzieję, że nie popadniemy w nałóg (sobotnie spotkania) hi hi. Ja i tak do połowy marca jestem uziemiony... no chyba, że mimo wszystko jak się ociepli w końcu wyskoczę w teren. Tymczasem wolne chwile umilam sobie pracą hi hi.Bywajcie i ciepło się noście. M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romkow Napisano 18 Styczeń 2006 Share Napisano 18 Styczeń 2006 Prognozy faktycznie dobre na olimpiade zimową. Młodzież" tymczasem zachęcona blaszką rozpoczeła ferie z planami na c.d. a tu wschodnie mrozy pokrzyżowały te plany Pozostało czyszcenie zaległych wykopków.Żaku nic specjalego wiecej nie trafil oprócz tego że saperka po wypadzie do spawania (ale nie nówka od J. ta trzyma sie dobrze)Co tam u naszego najbliższego sąsiada z sąsiedniej dzielnicy? czekaliśmy po prezentacji znajdek der K. na fotki Jarosława z wypadu w plener...Panowie tak mało barwnie na naszym forum może wrzucicie fotkijakichś nieprezentowanych dotąd przedmiotów (na pewno coś macie) Nic tak nie podgrzewa atmosfery" w zimowy dzień jak ciekawe fanciki...M. pracuj, pracuj a... będą efekty. Pozdrawiamy wszystkich gorąco siedząc przy rozgrzanym kominku i popijając zimny napój ( ja tylko popijam;)). R. i Ż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romkow Napisano 18 Styczeń 2006 Share Napisano 18 Styczeń 2006 ja coś zamieszcze sądze że odpowiedniego na śrdek zimy. Może niebardzo to wygląda ale to ciekawa rzecz i napewno poniemiecka". To rodzaj suwaka do obsługi pieca na brykiet (niemiecka dokładność). Są tam dwa termometry na których za pomocą suwaków ustawiało sie temperature wewnątzr i na zewnątrz wtedy w krateczkach ustawiała sie ilość brykietów jaką należało wrzucić do pieca. Orginalne prawda? Dodam że zostało to wykopane za Koszalinem. z drugiej strony jest jeszcze instrukcja ale po niemiecku więc nie cytuje i adresy przedstawicielstw w: Berlin, Breslau i Konigsberg.brykiet załadowany ... od razu cieplej... R. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 18 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2006 Chwała,zaiste ciekawe rzeczy prezentujesz i opowiadasz kolego R. może tak więcej - ja niestyty jestem tera nastawiony tylko na odbiór 9za dużo do zrobienia). Czekam więc niecierpliwi na jakies opowieści, które umila mi krotkie chwile odpoczynku w pracy. Bywajcie i dokładajcie do kominków z umiarem, żeby starczyło na dłużej.M.P.S.R.: nasze sprawy jutro zakończę. M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 19 Styczeń 2006 Share Napisano 19 Styczeń 2006 Witam !Znalazłem fotkę w starych szpargałach - kto wie co przedstawia ?Myślę , że wiem ale poczekam na propozycje.Pozdrawiam !R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaku Napisano 19 Styczeń 2006 Share Napisano 19 Styczeń 2006 witam! To chyba nasze miasto, po ratnim" ostrzale w 1945r. pozdr. Zaku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karis Napisano 19 Styczeń 2006 Share Napisano 19 Styczeń 2006 Witam!Rzeczywiście coraz mrożniej na dworze.Trzeba jeszcze troche poczekac do wiosny...niestety.Ostatnio szukałem stron w internecie o podziemiach berlińskich i natrafiłem na taką: www.berliner-unterwelten.de Warta obejrzenia!Kolego omen myślę że ta fotka przedstawia koszaliński rynek staromiejski podczas odbudowy po wojnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karis Napisano 19 Styczeń 2006 Share Napisano 19 Styczeń 2006 przesylam pare fotek z tej strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karis Napisano 19 Styczeń 2006 Share Napisano 19 Styczeń 2006 podziw dla niemieckich inżynierów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karis Napisano 19 Styczeń 2006 Share Napisano 19 Styczeń 2006 i kolejne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romkow Napisano 19 Styczeń 2006 Share Napisano 19 Styczeń 2006 jakieś małe" te podziemia. R. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 20 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2006 Chwała,na fotce od Omena:połnocno wschodnia strona zabudowy przy obecnym Rynku Staromiejskim (na fot. w trakcie budowy). Na drugim planie widać kościółek przy ul. Mickiewicza. Fajnie O., że myślisz o materiałach do strony. Poszukaj jeszcze i może jakieś wspomnienia...Apeluję do wszystkich: zbierajcie materiały (fot., prasa, opowieści, wspomnienia, inne) związane z K. Wszystko się przyda.K.: te podziemia rzeczywiście jakieś mikre hi hi jak dla Pigmejów - ale ciekawe. A co Ciebie tak (dla odmiany) ciągnie w podziemia. Za zimno na polowe manewry? Będzie jeszcze zimniej.Bywajcie - M.P.S.Materiały przysyłajcie mailem.M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der K. Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 WitamZnajdka jak najbardziej na czasie...uwzględniając aktualny widok z okna. Całość wykonana z drewna..oprócz wiązań.Pochodzenie dosyć mgliste...żadnych bić...chyba że pod spodem wiązań. Z wywiadu wiadomo jedynie że...Niemce panie jeździli". Biorąc pod uwagę wszystkie dane..podejżewam zastosowanie pocztowe...prawdopodobnie kurier jeździł....ale pewien nie jestemPozdrawiam der K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der K. Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 Wiązania przystosowane raczej do zwykłych butów....miało się te narciary ;)))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der K. Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 noski... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der K. Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 resztki pasków..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romkow Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 Mam podobne. Możemy sie umówić na stoku. tak wygląda góra kijka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romkow Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 a tak dół. pzdr. Romko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karis Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 Witam!Rzeczywiście trochę male te zdjęcia ale niestety nie da sie ich powiększyć. Zainteresowanych odsylam do stronyKolego W ja ma troche starych zdjęć koszalina więc moga sie przydac do strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 22 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2006 Chwała,to może jakieś zawody zorganizujemy:kto pierwszy dotrze na deskach z widomoością do wszystkich kiedy następne spotkanie?der K. czyżbyś został nabywcą owych czarownych desek? Nie zapomnijcie o słowach na stronkę... zbierajcie opowieści.Tymczasem - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karis Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 pare fotek dawnego koszalina... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.