maciej Napisano 3 Maj 2006 Share Napisano 3 Maj 2006 To moje zbiory ( 16 łusek - Mauser firmy Pocisk S.A. rok produkcji 1933. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej Napisano 3 Maj 2006 Share Napisano 3 Maj 2006 Obok łusek było takie cudeńko ale jeszcze nie wiem co to może być (modę tylko przypuszczac :)). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej Napisano 3 Maj 2006 Share Napisano 3 Maj 2006 Oprócz tego mnóstwo miejsc mega ciekawych. Kolejny bunkier ( do kolekcji. Obok zdewastowny dom. W lesie super zachowane linie okopów.Niestety fantów jakby mniej niż w zeszłym roku ale miejsc do szukania i spenetrowania pozostało jeszcze bez liku.PozdroM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej Napisano 3 Maj 2006 Share Napisano 3 Maj 2006 Teraz już wiem, że to coś to zwłoki magazynku od polskiego RKM'u Browning wz.28.Pozdro.M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 3 Maj 2006 Share Napisano 3 Maj 2006 Szkoda,że w takim stanie magazynek.Szukaj reszty.Może w końcu zmontujemy jakiś wspólny wypad w tomten rejon?pozdrawiam efes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 No ja tam wracam z rodzinką w sierpniu. Teren wymaga mnóstwa cierpliwości.Jest potężnie zaśmiecony w różnego rodzaju odłamki, smieci miejscowych, turystów. Generalnie przeważają militaria z I WŚ ale druda też się trawia.Kilka osób z miejscowych też ma wykrywki ale kompletnie nie chcą o tym mówić. Czasem tylko bąkną o hełmach czy też mauserkach.Że klimat na poszukiwania jest widac nawet po pijaczkach, którzy często z mostu obserwują Pilicę czy może woda i piasek czegoś nie odsłoniły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 Takich fantów w ziemii jest mnóstwo. Trzeba się nieźle nakopać, żeby trafić zwykłą łuseczkę. Ale jest jeszcze tyle miejsc, że do końca życia można chodzić (na przykład brzeg Pilicy).Pozdrawiam.M.ps. sorry za błędy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 Witam.Sprawdzanie wytypowanych i obiecujących miejsc nie zawsze kończy sie po naszej myśli.Na mapie wszystko wygląda bardziej zachęcająco.Konfrontacja czasami zaskakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 Jak widać śmieci są wszechobecne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 Stary młyn a raczej jego resztki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 Marnie skończyła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 Chwila zadumy.Obrońcy z WBK.pozdrawiam efes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 witaj fajne te macewy gdzie teraz cie wywialo ..... i jakie trafienia my troszke lusek od mausera i lodki amunicyjnie oraz pol godziny kopania w bagnie za .... 1 kulka od szrapnela ale za to 0 kleszczy MDM bedziesz na moto weteranie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MDM Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 WitajPrzykro mi, ale nie bede. Pracuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 Odznaka Michała. Niestety nie mogę wrzucić drugiej strony , bo siadła dyskietka. Jak chcesz , to wyślij mi to zdjęcie jeszcze raz , tym razem na maila. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 A to Nasza dziurka z częściami od pickelhaby , klameraczkami i tym czymś od pałatek.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 i z martinem ryjacym dziure -))))))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 szkoda MDM ze Ciebie nie bedzie na MWB pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MDM Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 Ja też żałuję.Zapraszam do TM . Może wreszcie poznam Młodego :-) i reszte Grupy Łódz. pozdrawiam i mam nadzieję ,że do zobaczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 Fajny medal,i dziura niczego sobie.Teraz wiem kto takie po lasach kopie.Ja tradycyjnie.Łuseczki,mały depozyt PRL-u,5zł,2zł,1zł i 50gr z lat 49-66.Opaska ORMO i chyba matryca do sitodruku w słoiku.Prawdopodobnie do drukowania metek Levis,Wrangler.Ciekawe zestawienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.