Skocz do zawartości

Grupa Łódź

Mlody Mauser

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 280
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Oprócz tego mnóstwo miejsc mega ciekawych. Kolejny bunkier ( do kolekcji. Obok zdewastowny dom. W lesie super zachowane linie okopów.
Niestety fantów jakby mniej niż w zeszłym roku ale miejsc do szukania i spenetrowania pozostało jeszcze bez liku.
Pozdro
M.

No ja tam wracam z rodzinką w sierpniu. Teren wymaga mnóstwa cierpliwości.Jest potężnie zaśmiecony w różnego rodzaju odłamki, smieci miejscowych, turystów.
Generalnie przeważają militaria z I WŚ ale druda też się trawia.
Kilka osób z miejscowych też ma wykrywki ale kompletnie nie chcą o tym mówić. Czasem tylko bąkną o hełmach czy też mauserkach.
Że klimat na poszukiwania jest widac nawet po pijaczkach, którzy często z mostu obserwują Pilicę czy może woda i piasek czegoś nie odsłoniły.

Takich fantów w ziemii jest mnóstwo. Trzeba się nieźle nakopać, żeby trafić zwykłą łuseczkę.
Ale jest jeszcze tyle miejsc, że do końca życia można chodzić (na przykład brzeg Pilicy).
Pozdrawiam.
M.

ps. sorry za błędy

Witam.Sprawdzanie wytypowanych i obiecujących miejsc nie zawsze kończy sie po naszej myśli.Na mapie wszystko wygląda bardziej zachęcająco.Konfrontacja czasami zaskakuje.

witaj fajne te macewy gdzie teraz cie wywialo ..... i jakie trafienia my troszke lusek od mausera i lodki amunicyjnie oraz pol godziny kopania w bagnie za .... 1 kulka od szrapnela ale za to 0 kleszczy MDM bedziesz na moto weteranie?

Fajny medal,i dziura niczego sobie.Teraz wiem kto takie po lasach kopie.Ja tradycyjnie.Łuseczki,mały depozyt PRL-u,5zł,2zł,1zł i 50gr z lat 49-66.Opaska ORMO i chyba matryca do sitodruku w słoiku.Prawdopodobnie do drukowania metek Levis,Wrangler.Ciekawe zestawienie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie