rafal_ma Napisano 20 Grudzień 2005 Autor Napisano 20 Grudzień 2005 WitamNatknąłem się na informacje, że od 5 do 7 marca 1945 1,2 i 4 dywizja likwidowały zgrupowanie niemieckie, okrążone na południe od Świdwina. Wie ktoś może gdzie to było konkretnie?
rob Napisano 21 Grudzień 2005 Napisano 21 Grudzień 2005 he he... dobre. wszędzie to było. trójkąt świdwin, drawsko, łobez to tak zwany worek. w każdym lasku prawie coś sie działo
rafal_ma Napisano 21 Grudzień 2005 Autor Napisano 21 Grudzień 2005 OK. Dzieki za informacje. Pytanie może śmieszne, ale zadane przez niezorientowanego w szczegółach.
rob Napisano 22 Grudzień 2005 Napisano 22 Grudzień 2005 kłopot polega na tym że w tym rejonie niemcy nie mieli jakichś stałych pozycji, umocnień. Ot zagnali towarzystwo do lasu, otoczyli i ganiali sie po wioskach. Mam mapki tej operacji ale nie chce mi się wyciagać skanera i tego wszystkiego podłączać. Jak ci bardzo, bardzo zależy to zeskanuję. mam też mapki z miejscami leśnych pochówków ale tych nie udosteniam tym bardziej że sam z wykrywką nie chodzę po lasach. A ten korpus to ss był tylko z nazwy raczej choć trochę tego tałatajstwa tam było ponoć.
andoss Napisano 22 Grudzień 2005 Napisano 22 Grudzień 2005 bardzo prosze kolege ROB o kontakt na maila!! pozdrawiam
rob Napisano 22 Grudzień 2005 Napisano 22 Grudzień 2005 generalnie to nie mam nic do ukrycia i dlatego możemy spokojnie rozmawiać na forum, chyba że trzeba przesłać coś mailem to tak
andoss Napisano 22 Grudzień 2005 Napisano 22 Grudzień 2005 witam.no nie jest to rozmowa na forum publicznym, więc bardzo prosze o kontakt na maila. andoss@wp.pl
rob Napisano 22 Grudzień 2005 Napisano 22 Grudzień 2005 No to napisz o co chodzi: forresty@gazeta.pl.
zaku Napisano 26 Grudzień 2005 Napisano 26 Grudzień 2005 też jestem zainteresowany eksploracją kotła świdwińskiego " i zamierzam się tam niedługo wybrać ......ciekawe czy warto???
zaku Napisano 27 Grudzień 2005 Napisano 27 Grudzień 2005 jakby ktoś miał jakąś mape czy szkice terenów świdwina (działań wojennych) to bardzo bym prośił o wysłanie jej na mój adresjakubkowalczyk89@interia.plmłody poszukiwacz z koszalina:)
6866 Napisano 14 Styczeń 2006 Napisano 14 Styczeń 2006 Może coś wiecej na temat Świdwina i okolic z okresu drugiej wojny światowej.Jestem nowym mieszkańcem Świdwina i się troche interesuje historio tych okolic,dzięki.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.