Skocz do zawartości

Wysyłka

kwintal

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Proszę o podpowiedź, czy mogę wysłać np. do Holandii tę rzecz: ''Noktowizor Celownik NSP2. Jest (był) to celownik używany przez snajperow, montowany byl na karabinkach Kałasznikow i PK.''
Pozdrawiam
Napisano
W przypadku sprzętu noktowizyjnego może jeszcze być kwestia jego podwójnego przeznaczenia (cywilne/militarne). Zalecam telefon do najbliższego urzędu celnego. Proste, a powinno to pozwolić na uniknięcie przykrych niespodzianek.
Ironrat
Napisano
Pozwolenia na wywóz nie wymagają zabytki nie wpisane do rejestru mające nie więcej niż 55 lat, dzieła twórców żyjących, materiały biblioteczne powstałe po 31 grudnia 1948r., a także zabytki techniki mające nie więcej niż 25 lat.

źródło: Centrum Informacyjne Służby Cywilnej
Napisano
Slij i nie rob kichy ,nie dzwon do nikogo ,w tym co slesz nie ma nic nielegalnego,nie takie rzeczy juz tam do nich byly slane.A wy jak nie macie doswiadczenia to nie piszczie byleby pisać !!!
Napisano
Kwintal, zrobisz jak chcesz. Telefon niewiele kosztuje. Gdyby to nie był sprzęt noktowizyjny, to prawdopodobnie nie byłoby problemu. Niestety tutaj mogą wchodzić w grę przepisy o obrocie specjalnym. Ograniczenia dotyczą co prawda nowoczesnego sprzętu, ale wszystko będzie zależało od tego, do której grupy towarów celnicy zakwalifikują twój celownik.

Pseudoradę pika proponuję tobie jak i wszystkim innym między bajki włożyć. Tak będzie zdrowiej. Najwyraźniej nie ma pojęcia o czym pisze, a to co mu się wydaje niekoniecznie musi pokrywać się z przepisami.

Ironrat
Napisano
IRONRAT ma calkowita rację na eksport sprzetu optycznego noktowizyjnego do broni wspólczesnej może być wymagana koncesja na handel bronią lub bedziesz potrzebowal rachunku zakupu w/w ustrojstwa. Aby być zgodnie z prawam wykonaj telefon to nic nie kosztuje a mozesz oszczedzić Sobie klopotów.
Pzdr Jack61
Napisano
Witam. ja zapytam trochę z innej beczki, że nie wolno wysyłac przedmiotów sprzed 45r to juz wiem, a co jesli chodzi o kupowanie za granicą?? ma ktoś jakies doświadczenia?? przeglądałem ostatnio swiatowego ebay`a i ceny niektórych oryginalnych rzeczy przedstawiały sie bardzo interesująco zwłaszcza, że para ładownic kosztuje dwa razy mniej niż u nas. z których krajów kupowanie jest najłatwiejsze?? jak jest z opłatami pocztowymi??
.pozdr.
Napisano
Tak zadzwon lepiej ,albo lepiej osobiscie sie pofatyguj do ministra od MSWiA ,MON i dyrektora Poczty Polskiej oni ci udziela wyczerpujących informacji.
Co tam moje rady i fakt ze wysyłam celowniki optyczne do np Angli,U.S.A ,IRONRAT wie lepiej z gazet przecież...
Ja znam podejscie polskich uzedasow do tego typu zabawek, ale za nasza granica sa ludzie myślacy .
Napisano
Co tam moje rady i fakt ze wysyłam celowniki optyczne do np Angli,U.S.A ,IRONRAT wie lepiej z gazet przecież...
Ja znam podejscie polskich uzedasow do tego typu zabawek, ale za nasza granica sa ludzie myślacy..."
:)

Pik, masz najwyraźniej kłopoty z odróżnieniem celownika optycznego od wzmacniacza obrazu, a o czymś takim jest tu mowa. Dyskusja z tobą jest najwyraźniej bezprzedmiotowa.

Paulus,
wszytsko zależy od tego, jak w państwie, w którym kupujesz regulują to przepisy.
Ironrat

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie